Sestdien, 17. septembrī, un svētdien, 18. septembrī, komanda.lv Pirmās līgas čempionātā norisināsies septiņas 23. kārtas spēles, kuras uzņems futbola laukumi Rīgā, Staicelē, Piņķos, Ogrē, Preiļos un Olainē.

Skonto FC – Rēzeknes FA/BJSS

17.09 | 15:00 | RTU stadions, Rīga – Čempionāta nākamo kārtu ievadīs ļoti saistoša spēle starp Skonto FC, kas pašlaik noslēdz kopvērtējuma vadošo sešinieku, un Rēzeknes FA/BJSS futbolistiem, kuri turnīra tabulā ir otrie un ir vieni no galvenajiem pretendentiem uz šo pozīciju arī sezonas noslēgumā. Rēzeknieši iepriekš bija izcīnījuši četras uzvaras pēc kārtas, tomēr šai sērijai beigas pienāca pirms nedēļas, kad negaidīti ar 0:1 tika atzīts JDFS Alberts pārākums. Šajā mačā rēzeknieši vienīgos vārtus ielaida 88. minūtē, precīzi sitot Paulam Ērikam Dombrovskim. Arī Skonto FC komanda noteikti nav šķīrusies no iespējām sezonas izskaņā iesaistīties cīņā par kopvērtējuma otro vietu, jo no rēzekniešiem to pašlaik šķir desmit punkti, turklāt pirmajā aplī abu šo vienību cīņā pārāki bija tieši rīdzinieki, uzvarot ar 1:0.

FK Staiceles Bebri – FK Auda

17.09 | 15:00 | LFF mācību un treniņu centrs "Staicele" – FK Auda komanda ir vēl viena potenciālā kopvērtējuma otrās vietas tīkotāja, kura turnīra tabulā pašlaik ir piektā ar sešu punktu deficītu attiecībā pret Rēzeknes FA/BJSS. Ķekavas komanda uzvarējusi trīs mačos pēc kārtas, iepriekšējā kārtā pārspējot arī šosezon ilgu laiku izcili spēlējušo Tukuma vienību. Staiceles futbolisti tikmēr ir četru zaudējumu sērijas apturēšanas meklējumos, bet kopvērtējumā viņiem 11. vieta. Abu komandu pirmā apļa duelī FK Auda uzvaru ar 2:1 nodrošināja vien mača izskaņā.

SK Babīte – FK Jēkabpils/JSC

18.09 | 15:00 | Piņķu stadions – Arvien tuvāk uzvarai čempionāta kopvērtējumā ar katru aizvadīto kārtu nokļūst SK Babīte, kas pašlaik bauda iespaidīgu 14 punktu pārsvaru pār saviem tuvākajiem sekotājiem. Tiesa, ar vienu spēli rezervē AFA Olaine/SK Super Nova futbolistiem ir iespēja šo deficītu sadeldēt par trim punktiem. Svētdien četras uzvaras pēc kārtas izcīnījusī SK Babīte vienība uzņems Jēkabpils komandu, kuru pirmajā aplī uzvarēja ar rezultātu 6:1. Babītes futbolistiem šī būs pirmā mājas spēle kopš 5. jūnija. Jēkabpils pārstāvji pašlaik kopvērtējumā apsteidz tikai vienu komandu.

FK Ogre – JDFS Alberts

18.09 | 16:00 | Ogres stadions – Kamēr Ogres komanda pašlaik izmisīgi cenšas pārtraukt septiņu zaudējumu sēriju, kas ieilgusi kopš 24. jūlija, JDFS Alberts maču sagaidīs pacilātā noskaņojumā, jo iepriekšējās trīs spēlēs izcīnītas divas uzvaras, tajā skaitā pār spēcīgo Rēzeknes FA/BJSS. Rīgas pārstāvji tādējādi krietni nostiprinājušies kopvērtējuma desmitajā vietā, bet Ogres futbolisti pašlaik atrodas priekšā vien trim konkurentiem. Kad šīs komandas tikās pirmajā aplī, ar rezultātu 3:1 pārāki izrādījās JDFS Alberts vīri.

Preiļu BJSS – FK Tukums-2000/TSS

18.09 | 16:00 | Preiļu novada BJSS stadions – Gaidāmā mača mājiniekiem izdevies uzvarēt divās no savām nesenākajām četrām spēlēm, kas to ierindo kopvērtējuma 13. vietā ar labām iespējām pakāpties divas pozīcijas augstāk. Savukārt tukumnieki pēc septiņu uzvaru sērijas nākamajās trīs cīņās iekrājuši tikai vienu punktu, kas komandai licis atkāpties uz septīto vietu un attālināties no cīņas par otro pozīciju. Pirmajā aplī šajā duelī Tukuma pārstāvji svinēja panākumu ar rezultātu 5:1.

AFA Olaine/SK Super Nova – FK Smiltene/BJSS

18.09 | 17:00 | Olaines pilsētas stadions – Olaines futbolisti pašlaik demonstrē pārliecinošāko sniegumu čempionātā, laukumu kā uzvarētāji atstājot jau 11 mačos pēc kārtas. Kopvērtējuma tabulā komanda ieņem trešo vietu un ir iekrājusi vienādu punktu skaitu ar Rēzeknes FA/BJSS, tomēr tai ir viena spēle rezervē, kas uz doto brīdi AFA Olaine/SK Super Nova padara par galveno pretendenti uz otro pozīciju sezonas noslēgumā. Viņu nākamais pārbaudījums būs cīņa ar FK Smiltene/BJSS komandu, kas pēdējos četros mačos uzvaras un zaudējumus dalījusi uz pusēm, bet kopvērtējumā atrodas devītajā vietā. Izceļams, ka pirmā apļa tikšanās reizē smiltenieši savā laukumā prata tikt pie uzvaras, vienīgos vārtus 88. minūtē gūstot Kristeram Puriņam.

RTU FC – Valmiera Glass FK/BSS

18.09 | 17:00 | RTU stadions, Rīga – Galvaspilsētas pārstāvji neuzvarēti ir trīs spēlēs pēc kārtas, kas tos turnīra tabulā ierindo astotajā vietā ar labām iespējām ielauzties labāko sešniekā. Iepriekšējos divos mačos nosargājuši savus vārtus neskartus, RTU FC futbolisti uzņems kopvērtējuma ceturtās vietas īpašniekus no Valmieras, kuri ar vienu spēli rezervē no otrās pozīcijas atpaliek par četru punktu tiesu. Papildus intrigu gan šai spēli, gan cīņai par otro vietu piešķirs tas, ka pirmajā aplī RTU FC uzvarēja Valmiera Glass FK/BSS komandu viesos ar rezultātu 2:0.

 Iepriekšējās kārtas spēļu apskats

"Komanda" ir sporta preču veikals ar vairāku gadu pieredzi komandu ekipējuma tirdzniecībā. Tas piedāvā katram komanda.lv Pirmās līgas klubam īpaši izstrādātu lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija