Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) prezidenta amatā stājoties slovēnim Aleksandram Čeferinam (Aleksander Čeferin), organizācijā noteikti ienāks jaunas vēsmas, pēc piedalīšanās UEFA ārkārtas kongresā Atēnās uzsver Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis.

Kā ziņots, par labu A. Čeferinam trešdien balsoja 42 UEFA biedri, bet otrs kandidāts – Mihaels van Prāgs (Michael van Praag) no Nīderlandes – saņēma 13 biedru atbalstu. Pašlaik 48 gadus vecais A. Čeferins kļuvis par septīto UEFA prezidentu. 

"Pirms savas izvēles izdarīšanas iedziļinājāmies abu kandidātu izstrādātajās programmās, kas abas izrādījās ļoti labas un vērtīgas. Savu balsi LFF atdeva par labu M. van Prāgam, ar kuru mums ir bijušas ilgākas un dziļākas darba attiecības. Viņa veikumus un ieguldījumu futbolā zinām jau 20 gadu griezumā," klāsta J. Mežeckis. "Ar A. Čeferinu neesam tik labi pazīstami, tomēr pēc viņa klāstītā ir pārliecība, ka UEFA šī slovēņu profesionāļa personā iegūs jaunas vēsmas. UEFA galvgalī stājas zinošs un gados jauns cilvēks, kuram turklāt ir juridiskā izglītība."

"A. Čeferins noteikti būs labs organizācijas vadītājs, kurš vēlas vairot UEFA stabilitāti un allaž pirmajā vietā likt tieši futbolu. Apsveicam jauno UEFA prezidentu un novēlam viņam auglīgu laiku savienības galvgalī," piebilst J. Mežeckis.

Iepriekš A. Čeferins 2011. gadā kļuva par Slovēnijas Futbola asociācijas prezidentu, kā arī kopš 2011. gada bijis UEFA Juridiskās komitejas otrais un trešais vicepriekšsēdētājs.


Latvijas Futbola federācija