Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas 2016. gada sezonā atlicis aizvadīt divus noslēdzošos reģionu izlašu turnīrus, kas septembrī norisināsies LFF mācību un treniņu centrā "Staicele".

Vispirms no 16. līdz 18. septembrim Staicelē sabrauks virkne no Latvijas talantīgākajiem U-13 vecuma grupas jeb 2003. dzimšanas gada futbolistiem, bet no 23. līdz 25. septembrim turpat spēkiem mērosies U-14 vecuma grupas jeb 2002. dzimšanas gada futbolisti. Abos turnīros startēs Latgales, Rīgas, Zemgales, Vidzemes, Kurzemes un Ziemeļaustrumu reģionu izlases, kas trīs dienu garumā aizvadīs viena apļa turnīru.

U-13 reģionu izlašu turnīra spēļu kalendārs

U-14 reģionu izlašu turnīra spēļu kalendārs

Reģionu izlašu spēlētājus dalībai turnīros izraugās LFF Futbola akadēmijas un reģionu treneri. Līdztekus spēlēm futbolisti piedalās arī treniņos un individuālajās nodarbībās, kas treneriem ļauj novērtēt potenciālo Latvijas jaunatnes izlašu nākotnes kandidātu pašreizējo gatavību un gaidāmo attīstību.

LFF Futbola akadēmijas sezona sākās februārī ar diviem ziemas posma reģionālo izlašu turnīriem, kuriem aprīlī un maijā sekoja trīs pavasara posma reģionālo izlašu turnīri. Jūnijā un augustā norisinājās kopumā piecas talantu skates laukuma spēlētājiem un divas talantu skates vārtsargiem, bet ar LFF FA kausa izcīņas turnīru jūnijā noslēdzās 2001. dzimšanas gada futbolistu apmācības cikls akadēmijā. Septembrī norisinās noslēdzošie divi reģionālo izlašu turnīri, bet LFF Futbola akadēmijas sezona, kā ierasts, noslēgsies ar labāko futbolistu došanos Eiropas tūrē novembrī, kurā piedalīsies U-13 un U-14 vecuma grupas spēlētāji.

PAR LFF FUTBOLA AKADĒMIJU

LFF Futbola akadēmijas pasākumos visas sezonas garumā tiek pulcēti valsts talantīgie jaunās paaudzes futbolisti, lai kvalificētu treneru uzraudzībā un augstas konkurences apstākļos sekmētu savu izaugsmi un sagatavotos iespējamajiem nākotnes izsaukumiem uz Latvijas jauniešu izlasēm. Šīgada LFF Futbola akadēmijas reģionālo izlašu turnīros un talantu skatēs piedalās 2001., 2002. un 2003. dzimšanas gada futbolisti, kurus rūpīgi atlasa reģionālo izlašu vadītāji un LFF Futbola akadēmijas treneri.

Šī ir piektā LFF Futbola akadēmijas darbības sezona. Līdzšinējos gados akadēmija sevi pierādījusi kā vērtīgu atskaites punktu jaunatnes izlašu treneriem, kuriem tā palīdz iegūt vispusīgu informāciju par labākajiem valsts jaunās paaudzes futbolistiem, kā arī kalpo kā papildu motivācija veiksmīgai jauniešu pārejai no futbola 8:8 uz futbolu 11:11. LFF Futbola akadēmija un tās attīstība ir viens no galvenajiem LFF darba virzieniem turpmākajos gados, tādējādi ar ikdienas treniņiem kvalificētu treneru uzraudzībā un augstas konkurences apstākļos nākotnē sekmējot Latvijas jaunatnes izlašu un nacionālās valstsvienības, kā arī pašu futbolistu starptautisko konkurētspēju.


Latvijas Futbola federācija