Piektdien, 16. septembrī, norisināsies viens no ievērojamākajiem šā gada Futbola dienas pasākumiem, kad labdarības zvaigžņu turnīrā "Elektrum" Olimpiskā sporta centra hallē tiksies virkne sabiedrībā populāru cilvēku un uzņēmēju. Labdarības turnīra sākums plkst. 19:00, un skatītājiem, viesiem un atbalstīt gribētājiem ieeja bez maksas.

Labdarības turnīrā spēkiem mērosies aktiera, Futbola dienas vēstneša Andra Buļa un Latvijas nacionālās futbola izlases spēlētāja, FK "Spartaks Jūrmala" uzbrucēja Edgara Gaurača draugu komandas, kurām pretim stāsies Latvijas lielākās uzņēmēju biedrības Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) un Latvijas Futbola federācijas (LFF) izveidotā Latvijas futbola izlases Biznesa kluba dalībnieki.

Andra Buļa un Edgara Gaurača draugu komandās spēlēs tādi sabiedrībā zināmi cilvēki kā TV personības Armands Simsons, Gustavs Terzens un Roberto Meloni, radio personības Artis Volfs un Jānis Romanovskis, mūziķi Andris Kivičs, Jānis Strazdiņš (Cosmos & The Real Group), Markus Riva un Miks Dukurs, aktieris Artūrs Krūzkops, žurnālisti Reinis Ošenieks, Gundars Rēders un Ilvars Koscinkevičs, visu laiku spēlēm bagātākais Latvijas izlases futbolists Vitālijs Astafjevs, kā arī sporta dzīves pārstāvji Edgars Lūsiņš (hokejs), Raivis Hščanovičs (futbols), Kristaps Blanks (futbols) un Jānis Dūšelis (florbola un beisbola Latvijas čempions).

Savukārt Latvijas futbola izlases Biznesa klubu labdarības turnīrā pārstāvēs tādas personības kā LTRK prezidents Aigars Rostovskis, LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš, AS "ABLV Bank" padomes priekšsēdētājs Oļegs Fiļs, kā arī "Evelatus" - Valters Ģērmanis un Ruslans Mihaļčuks, "Optibet sporta bārs" - Dainis Niedra un Rihards Streiķis, "TZMO Latvija" - Jānis Šveds, "Delfi" - Uldis Strautmanis, "Nordic Group" - Sergejs Maslobojevs, "Altum" - Juris Vaskāns, "LEAD" - Silvestrs Savickis, "COBALT" - Ivo Maskalāns, "TELE2" - Andris Krūmiņš, "Aerodium" - Maksims Ozols-Ozoliņš un citi.

Turnīra spēles norisināsies uz tikko uzklāta jaunā futbola halles seguma, kura oficiālā atklāšana paredzēta dienu vēlāk, 17. septembrī, Rīgas bērnu futbola svētku ietvaros. Turnīra spēles tiesās viens no vadošajiem Latvijas futbola tiesnešiem Andris Treimanis.

Labdarības turnīra mērķis ir atbalsta sniegšana bērnu namam "Ziemeļi". Turnīra uzvarētāju vārdā tam tiks ziedoti 500 EUR futbola inventāra iegādei. Tāpat visi turnīra dalībnieki, viesi un apmeklētāji tiek aicināti nākt ciemos ar pašu sarūpētām sportiskām dāvanām, kuras nodot bērnu namam.

Līdztekus Futbola dienas labdarības zvaigžņu turnīram "Elektrum" Olimpiskā sporta centra futbola hallē norisināsies īpašs talantu treniņš bērniem no bērnu nama "Ziemeļi", kuru vadīs kustības "Future Football Latvia" treneri. Savukārt jau no plkst. 18:30 turpat futbola hallē jebkurš gribētājs tiek aicināts piedalīties "Ghetto Games" rīkotajā futbola mini turnīrā "Panna 1x1", kurā būs iespējams tikt pie "GoPro" kameras.

Futbola diena visā Latvijā starptautiskās UEFA Futbola nedēļas ietvaros norisinās no 10. līdz 17. septembrim, bet turpinājumā no 17. līdz 23. septembrim tā iekļausies Eiropas Sporta nedēļas ietvaros. Šis Futbola dienas labdarības zvaigžņu turnīrs kalpos kā simboliska Futbola dienas pāreja Eiropas Sporta nedēļas programmā.

FUTBOLA DIENA UN BALVAS

Futbola dienas misija ir nodemonstrēt sabiedrībai, ka futbols ir ikvienam piemērota un brīvi pieejama spēle, kuru katrs var mīlēt pa savam – spēlējot to savā pagalmā, uz ielas, tuvākajā sporta laukumā, pļavā, sporta zālē vai jebkur citur. Futbola diena piedāvā šī sporta veida draugiem piedalīties futbola svētku svinēšanā, organizējot savus pasākumus un kļūstot par futbola vēstnešiem uz savas ielas, savā pilsētā, rajonā, skolā vai darba vietā. Pasākumiem, kurus jebkurš interesents var organizēt Futbola dienas ietvaros, piesakot tos mājaslapā www.futboladiena.lv, nav ierobežojumu. Tie var būt futbola turnīri, spēles, ballītes ar futbola tematiku, īpašas futbolam veltītas sporta stundas skolās vai jebkāds cits izdomas pilns pasākums, kas iederas futbola plašajā dažādībā.

Lai pasākums būtu redzams visiem un lai par to uzzinātu arī citi futbola draugi, aicinām pastāstīt par to sociālajos tīklos, lietojot #EsmuFutbolists un #BeActive.

Noslēdzoties Futbola dienas pasākumiem, LFF izvēlēsies labākos un izdomas bagātākos futbola notikumu organizatorus, kuri piedalīsies kopīgā izlozē un tiks pie kādas no balvām:

  • Lidojums piecām personām uz 2018. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas spēli, kurā Latvijas nacionālā futbola izlase 13. novembrī izbraukumā tiksies ar pašreizējiem Eiropas čempioniem Portugāli
  • Personīgā "Skonto" stadiona VIP loža 20 cilvēkiem, lai draugu pulkā apmeklētu Latvijas nacionālās futbola izlases pirmo 2018. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra mājas spēli 7. oktobrī pret Fēru salām
  • "DJI" bezpilota lidaparāts jeb drons savas futbola mīlestības iemūžināšanai no putna lidojuma un divas "GoPro" sporta kameras aktīvo ikdienas brīžu filmēšanai
  • 100 EUR dāvanu karte pirkumiem sporta preču veikalā "Komanda"
  • 500 EUR dāvanu karte restorānu tīklā "Subway"

Futbola dienas pasākumi Latvijā norisināsies septīto gadu pēc kārtas.

FUTBOLA DIENA UN EIROPAS SPORTA NEDĒĻA

Futbola dienas pasākumi šogad ievada gatavošanos Eiropas Sporta nedēļai, kas ar Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) gādību šogad norisināsies uzreiz pēc tās – no 17. līdz 23. septembrim. Ar mērķi aicināt Latvijas iedzīvotājus būt fiziski aktīvākiem un veselākiem, Futbola diena pievienojas sauklim "Esi kustīgs. Esi vesels." un aicina ikvienu iekļauties Eiropas Sporta nedēļas norisē. Tās ietvaros nedēļas garumā sadarbībā ar sporta federācijām tiks organizēti vairāki vērienīgi sporta pasākumi, noslēdzot nedēļu ar Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) organizēto Olimpisko dienu 2016. Vienlaikus ikvienai organizācijai, tajā skaitā sporta federācijai, pašvaldības iestādei, skolai, sporta centram vai klubam ir iespēja pievienot savu Eiropas Sporta nedēļas pasākumu mājaslapā www.beactivelatvia.lv un aicināt tam pievienoties citus.


Latvijas Futbola federācija