Latvijas sieviešu futbola Pirmās līgas čempionātā pēc aizvadītās nedēļas nogales spēlēm noskaidrojies komandu sadalījums kopvērtējuma vadošajā četriniekā, kamēr pārējās piecas komandas atlikušajās sezonas spēlēs noskaidros galējo vietu izkārtojumu turnīra tabulas lejasgalā.

Kamēr turnīra čempionu titulu jau augusta vidū nodrošināja Rīgas Futbola skolas komanda, sudraba medaļas sev 10. septembrī izdevās garantēt AFA Olaine futbolistēm, kuras izbraukumā ar rezultātu 3:0 uzvarēja Preiļu novada BJSS vienību. Šis rezultāts olainietēm ļāva kopvērtējuma tabulā apsteigt BFC Daugavpils komandu par divu punktu tiesu, kamēr uzreiz aiz labāko trijnieka sezonu noslēgušas Rēzeknes BJSS – SK Progress pārstāves.

 Preiļu novada BJSS – AFA Olaine spēles foto galerija

Izceļams, ka AFA Olaine komanda turnīra otra apļa sākumā piedzīvoja zaudējumu pret čempionēm no Rīgas Futbola skolas, bet atlikušajās sezonas spēlēs izcīnīja tikai un vienīgi uzvaras.

Labāko komandu četrinieks jau aizvadījis visas šosezon paredzētās spēles, bet par atlikušajām pozīcijām cīņa turpināsies līdz noslēdzošajam mačam 24. septembrī.

Šīs sezonas sieviešu futbola Pirmās līgas turnīrā sacenšas deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, kad čempionu titulu arī izcīnīja Rīgas Futbola skolas pārstāves. Pagājušajā sezonā turnīrs tika izspēlēts divos posmos - gan viena apļa pamatturnīrā, gan grupu sacensībās -, bet šosezon čempionāts risinās pēc līgas principa, komandām spēkojoties divos apļos. Pakāpeniskas izmaiņas šī turnīra formātā, kas vēl aizpagājušajā sezonā norisinājās pēc sabraukumu principa, Latvijas Futbola federācija (LFF) ievieš ar mērķi fiziski un taktiski sagatavot spēlētājas ērtākai pārejai uz Sieviešu Futbola līgu (SFL), kā arī veiksmīgi sagatavot spēlētājas Latvijas jaunatnes izlasēm. Tieši šī mērķa labad plānots, ka šīs sezonas labākā Pirmās līgas komanda pēc gada sacentīsies jau SFL turnīrā.

Sieviešu futbola Pirmā līga norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu - "Bella" zīmolu pārstāvošo "TZMO Latvija" kompāniju, kas ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja "TZMO SA" meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija