Latvijas futbola mediju pārstāvju un draugu veidotā komanda sestdien, 10. septembrī, Lietuvas pilsētā Druskininkai notikušajā starptautiskā mediju futbola turnīrā desmit komandu konkurencē pirmo reizi kļuva par turnīra vicečempioniem. Uzvarētāju kausu šogad izcīnīja Čehijas komanda, savukārt bronzas medaļas, pateicoties noslēdzošajā mačā izcīnītajam neizšķirtam ar Latviju, izcīnīja Armēnijas žurnālisti. Turnīrā startēja arī komandas no Lietuvas, Baltkrievijas, Polijas, Krievijas, Ukrainas, Ungārijas un Ēģiptes. 

Sacensību reglaments paredzēja, ka tradicionālais mediju turnīrs tiks izspēlēts pēc viena apļa sistēmas, katrai no 10 komandām tiekoties ar katru 12 minūšu garā spēlē. Attiecīgi šajā turnīrā Latvijas komanda aizvadīja deviņas spēles, kurās tika izcīnītas piecas uzvaras, piedzīvoti divi zaudējumi, kā arī divas spēles noslēdzās neizšķirti. Izcīnot 17 punktus, kopvērtējumā izcīnīta otrā vieta - visu laiku augstākais sasniegums šajā turnīrā. Interesanti, ka arī 2015. gadā Latvijas komanda turnīru noslēdza ar 17 punktiem, kas toreiz deva trešo vietu kopvērtējumā.

Turnīra spēles Druskininkai pilsētā jau divpadsmito gadu pēc kārtas pulcēja mediju futbola komandas no dažādām pasaules valstīm, radot iespēju ne tikai uzspēlēt futbolu, bet arī satikt senus draugus, kolēģus un paziņas. Pasākuma noslēgumā notika arī tradicionālā svinīgā apbalvošanas ceremonija, kurā piemiņas balvas saņēma visi turnīra dalībnieki, savukārt Latvijas komandai tika pasniegtas sudraba medaļas. Jāatzīmē, ka par turnīra labāko spēlētāju (MVP) tika atzīts Latvijas komandas kapteinis Viktors Sopirins. 

Plašāk par turnīra norisi iespējams uzzināt tā oficiālajā FACEBOOK lapā.

Latvijas futbola mediju komanda izsaka pateicību katram tās dalībniekam un šogad - īpaši tās pieredzējušākajam spēlētājam Jānim Lazdānam par aktīvu iesaisti komandas sastāva komplektēšanā un brauciena organizēšanā!

Vienlaikus Latvijas futbola mediju komanda izsaka pateicību turnīra rīkotājiem un personīgi Lietuvas sporta žurnālistu kluba vadītājam Tautvydas Vencevičius par izrādīto viesmīlību un augsto organizatorisko līmeni!

Attēlā - Latvijas mediju futbola komanda Lietuvā (10.09.2016.)


Latvijas Futbola federācija