Sestdien, 10. septembrī, un svētdien, 11. septembrī, komanda.lv Pirmās līgas čempionātā norisināsies kopumā septiņas 22. kārtas spēles, kuras uzņems futbola laukumi Brocēnos, Jēkabpilī, Rīgā, Staicelē, Smiltenē, Ogrē un Tukumā.

JFK Saldus – Skonto FC

10.09 | 14:00 | Brocēnu SC stadions – Gaidāmās spēles mājinieki visas sezonas garumā bijuši turnīra tabulas pastarīši, kuriem līdz šim izdevies iekrāt tikai vienu uzvaru. Tikmēr Skonto FC futbolisti, kuri pirmajā aplī Saldus pārstāvjus uzvarēja ar 3:0, pašlaik kopvērtējumā ieņem septīto vietu 13 punktus un spēli rezervē aiz otrās pozīcijas. Rīgas klubam šī būs pirmā no īsā laikā paredzētām divām turnīra spēlēm, jo jau 13. septembrī to gaida pārceltais 21. kārtas mačs pret vienu no sacensību favorītēm Valmiera Glass FK/BSS.

FK Jēkabpils/JSC – RTU FC

10.09 | 15:00 | Jēkabpils SC stadions – Jēkabpils futbolisti pašlaik kopvērtējuma tabulā apsteidz tikai vienu komandu, tomēr viņiem ir labas iespējas sezonas turpinājumā pakāpties vismaz par trim vietām augstāk. RTU FC tikmēr noslēdz tabulas vadošo astoņnieku, esot trīs punktu atstatumā no Skonto FC un četrus punktus priekšā saviem tuvākajiem sekotājiem. Rīgas komandai pēc ilgāka pārtraukuma izdevies palikt nepārspētai divos mačos pēc kārtas. Pirmajā aplī šajā duelī pārāki ar 2:1 bija jēkabpilieši, kuru labā abus vārtus guva Andrejs Šustrovs.

JDFS Alberts – Rēzeknes FA/BJSS

10.09 | 15:00 | Stadions "Energoautomātika", Rīga – Laukuma saimnieki pēdējos septiņos mačos piedzīvojuši piecus zaudējumus, kamēr Rēzeknes komanda var lepoties ar četru panākumu sēriju. Tas rēzekniešiem ļauj joprojām atrasties kopvērtējuma otrajā vietā trīs punktus priekšā AFA Olaine/SK Super Nova komandai, kurai gan ir viena spēle rezervē, kamēr JDFS Alberts ir desmitā. Kad abas vienības šosezon tikās pirmoreiz, ar 3:0 pārāki izrādījās Rēzeknes futbola pārstāvji.

FK Staiceles Bebri – SK Babīte

10.09 | 17:00 | LFF mācību un treniņu centrs "Staicele" – Trīs zaudējumus pēc kārtas piedzīvojusī Staiceles komanda, kas turnīra tabulā ieņem 11. pozīciju četrus punktus aiz JDFS Alberts, uzņems pārliecinošos sacensību līderus, kuriem pēc pirmā šīs sezonas zaudējuma izdevies uzvarēt nākamajās trīs spēlēs pēc kārtas. SK Babīte pārsvars kopvērtējuma galvgalī joprojām ir 11 punktu izteiksmē. Abu komandu pirmā apļa savstarpējās spēles iznākums bija SK Babīte uzvara ar rezultātu 3:1.

FK Smiltene/BJSS – Preiļu BJSS

10.09 | 17:00 | Smiltenes pilsētas (Tepera) stadions – Uzskatāms, ka Preiļu komanda pēdējos mačos var lepoties ar labiem rezultātiem, jo nesenākajās trīs spēlēs tā izcīnījusi sešus punktus, pakāpjoties uz kopvērtējuma 13. vietu. Tikmēr smiltenieši par spīti četriem zaudējumiem pēdējās piecās cīņās saglabā vietu starp sacensību deviņām labākajām komandām. Dāvja Rutka 82. minūtē gūtie vārti bija tie, kas abu komandu pirmā apļa mačā atnesa smilteniešiem panākumu ar rezultātu 1:0.

FK Ogre – AFA Olaine/SK Super Nova

11.09 | 16:00 | Ogres stadions – Šī mača laukuma saimnieki pašlaik meklē izeju no sešu zaudējumu sērijas un iespēju pakāpties no kopvērtējuma 12. pozīcijas. Uzdevums komandai būs grūts, jo pretiniekos nāk kopvērtējuma trešās vietas īpašnieki, kuri uzvarējuši jau desmit spēlēs pēc kārtas. Olaines komanda pratusi atrauties no ceturtās pozīcijas īpašniekiem Valmiera Glass FK/BSS par četriem punktiem, tādējādi kopā ar Rēzeknes FA/BJSS uz doto brīdi kļūstot par galvenajiem pretendentiem uz kopvērtējuma otro vietu. 6:0 – tāds bija abu vienību pirmā apļa spēles iznākums par labu Olaines futbolistiem.

FK Tukums-2000/TSS – FK Auda

11.09 | 16:00 | Tukuma pilsētas stadions – Šī ir uzskatāma par gaidāmās kārtas saistošāko spēli, jo savā starpā tiksies kopvērtējuma tabulas kaimiņi. Tukuma komanda pēc septiņu uzvaru sērijas nākamajos divos mačos iekrājusi tikai vienu punktu, nospēlējot 1:1 ar RTU FC un ar 0:3 zaudējot SK Babīte, kas tai atvēl sesto vietu 12 punktus un spēli rezervē aiz otrās pozīcijas. Savukārt FK Auda, kas pēdējos piecos mačos uzvarējusi četras reizes, ar vienu aizvadītu spēli vairāk atrodas piektajā vietā un trīs punktus priekšā. Jau pirmajā aplī šo komandu savstarpējais duelis izvērtās aizraujošs, kad ar 4:2 uzvaru svinēja FK Tukums-2000/TSS.

 Iepriekšējās spēļu kārtas video apskats

Atgādinām, ka līdz 13. septembrim līdzjutējiem ir iespēja piedalīties turnīra augusta mēneša labākā spēlētāja noteikšanā.

"Komanda" ir sporta preču veikals ar vairāku gadu pieredzi komandu ekipējuma tirdzniecībā. Tas piedāvā katram komanda.lv Pirmās līgas klubam īpaši izstrādātu lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija