Latvijas nacionālās futbola izlases galvenais treneris Marians Pahars pēcspēles preses konferencē Andorā žurnālistiem atzina, ka mūsu komandas galvenais uzdevums šajā spēlē bija izcīnīt trīs punktus, savukārt nervozās spēles gaitu ietekmēja galvenā tiesneša pieņemtie lēmumi. Valstsvienības galvenais treneris arī piebilda, ka sekmīgāku sniegumu laukumā mūsu komandai traucēja rādīt optimālas kondīcijas trūkums, kā arī vairāku pamatsastāva futbolistu traumas.

 

"Vissvarīgākais šodien bija izcīnīt uzvaru. Mēs to izdarījām. Tā bija nervoza spēle. Manuprāt, tiesnesis nogalināja spēli jau no pirmās minūtes. Protams, tas nekādā gadījumā nav attaisnojums mūsu sniegumam. Mums vajadzēja iesist otros vārtus, lai spēlēt būtu vieglāk. Diemžēl tas neizdevās. Varbūt mūsu komandai šodien nebija optimāla kondīcija, varbūt nebija optimālā sastāva. Visi tie faktori un iemesli diemžēl ietekmēja spēli. Šobrīd mēs gribam no šejienes ātrāk aizbraukt... Pirmo reizi manā dzīvē es redzēju ko tādu, kas notika šodien," pēcspēles preses konferencē izteicās Marians Pahars. 

"No otras puses, visas komandas tagad var spēlēt un visi var atņemt punktus. Fēru salas nospēlēja neizšķirti un atņēma punktus pret Ungāriju (0:0). Visām komandām šeit būs grūti. Es nevaru pateikt, ka šodien bija laba spēle. Nevaru. Tomēr mēs izdarījām pašu galveno. Par to mēs domājām un runājām. Esmu priecīgs par to, ka tas izdevās. Ja šodien būtu 0:0, tad šobrīd būtu cits noskaņojums," piebilda galvenais treneris.

ANDORA - LATVIJA (0:1) spēles protokols

2018. gada FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas "B" grupas tabula

 


Latvijas Futbola federācija