Saspringtajā cīņā par vietu komanda.lv Pirmās līgas čempionāta kopvērtējuma augšgalā ļoti saistošs solās būt mačs starp teicamu sniegumu demonstrējošo FK Tukums-2000/TSS komandu un pārliecinošo sacensību līdervienību SK Babīte, kas notiks sestdien, 3. septembrī, Tukumā. Gaidāmajā nedēļas nogalē norisināsies vēl piecas turnīra 21. kārtas spēles.

RTU FC – FK Staiceles Bebri

03.09. | 15:00 | RTU stadions, Rīga – Abas komandas iepriekšējās divās spēlēs palikušas bez uzvarām, tomēr domājams, ka RTU FC futbolisti šo maču sagaidīs uz pacēluma, jo iepriekšējā kārtā rīdziniekiem izdevās pārtraukt FK Tukums-2000/TSS komandas septiņu uzvaru sēriju. Kopvērtējumā šīs pretinieces šķir trīs pozīcijas un 11 punkti, bet sezonas turpinājumā tai katrai ir savas ambīcijas - kamēr RTU FC izaicinājums būs pakāpties augstāk par astoto vietu, Staiceles pārstāvjiem jātiecas uz ielaušanos labāko komandu desmitniekā. Pirmajā aplī šo komandu cīņā 2:0 uzvaru galvaspilsētas komandai atnesa divi Marka Smuļko gūtie vārti.

FK Tukums-2000/TSS – SK Babīte

03.09 | 16:00 | Tukuma pilsētas stadions – Tukumnieki turpina sevi apliecināt kā vienus no šīs sezonas patīkamāko pārsteigumu autoriem. Izcīnījusi septiņas uzvaras pēc kārtas, komanda ir pieteikusi sevi cīņai par vietu kopvērtējuma labāko divniekā, un lai arī iepriekšējā kārtā neizšķirti 1:1 nospēlētais mačs pret RTU FC vienības pozīcijas nav uzlabojis, šajā neklātienes cīņā vēl ir gaidāmi dažādi pavērsieni. Pašlaik Tukuma komanda kopvērtējumā ir piektā deviņus punktus un spēli rezervē aiz kārotās otrās vietas. Sestdien pārbaudījums vairāk nekā nopietns – mačs pret šosezon tikai trīs punktus zaudējušo SK Babīte komandu, kas kopvērtējuma priekšgalā atrodas ar 11 punktu pārsvaru. Abu komandu pirmā apļa cīņa izvērtās ļoti saistoša, kad uzvaru SK Babīte komandai vien mača 83. minūtē atnesa Niks Savaļnieks (2:1).

JFK Saldus – Rēzeknes FA/BJSS

03.09 | 16:30 | Brocēnu SC stadions – Šajā mačā rēzekniešiem būs jāattaisno pamatīgais favorītu statuss, jo abu komandu statistika runā pati par sevi. Kamēr Saldus komanda ar trim punktiem ir pārliecinoša sacensību pastarīte, Rēzeknes komandai kabatā ir trīs uzvaras pēc kārtas un otrā pozīcija kopvērtējuma tabulā. Jebkuri zaudētie punkti var likt rēzekniešiem atkāpties tabulā zemāk. Dmitrija Borisova hat-trick un 8:0 uzvara – tāds bija Rēzeknes FA/BJSS ieguvums abu vienību pirmajā šīs sezonas tikšanās reizē.

FK Smiltene/BJSS – FK Auda

03.09 | 17:00 | Smiltenes pilsētas (Tepera) stadions – Smiltenes komanda pēdējā laikā tikusies ar vairākām no sacensību augšgala komandām, kā rezultātā četrās nesenākajās spēlēs iegūti tikai trīs punkti. Kopvērtējumā vienība ir devītā un ar RTU FC sīvi cīnās par vietu astoņniekā. Tikmēr FK Auda turnīra tabulā ieņem sesto vietu un piedalās cīņā par medaļām, kurā tai ir būtiski iekrāt uzvaru sēriju. Pēdējās četrās cīņās tādas izcīnītas trīs. Kad šīs komandas tikās pirmā apļa mačā maijā, pārāki ar 4:1 bija Ķekavas futbolisti.

Preiļu BJSS – FK Ogre

04.09 | 15:00 | Preiļu novada BJSS stadions – Šajā spēlē tiksies komandas, kas turnīra tabulā atrodas viena otrai ļoti tuvu, tāpēc tajā gaidāma principiāla un abiem klubiem nozīmīga cīņa. Ogrēnieši pašlaik atrodas 12. vietā ar labām izredzēm ielauzties pirmajā desmitniekā, bet Preiļu vienība ir priekšpēdējā trīs punktus nopakaļus. FK Ogre noteikti lūkos pielikt punktu savai piecu zaudējumu sērijai. Pirmajā aplī pārāki šo komandu divkaujā bija tieši ogrēnieši, kad Emīla Muižnieka precīzais sitiens atnesa panākumu ar rezultātu 1:0.

JDFS Alberts – AFA Olaine/SK Super Nova

04.09 | 17:00 | Stadions "Energoautomātika", Rīga – Iepriekšējā kārtā JDFS Alberts izdevās pārtraukt trīs zaudējumu sēriju, kas komandai ļāvis nostiprināties kopvērtējuma desmitajā vietā. Savukārt svētdien pretiniekos būs komanda, kas dosies pēc savas desmitās uzvaras pēc kārtas. AFA Olaine/SK Super Nova turnīra tabulā pašlaik ir trešā trīs punktus aiz Rēzeknes FA/BJSS, turklāt tai salīdzinājumā ar rēzekniešiem ir viena spēle rezervē. Kad abas komandas tikās pirmajā aplī, mača likteni izšķīra Olaines komandas futbolists Vugars Askerovs, gūstot visus trīs vārtus – 3:0.

Cita šīs kārtas spēle starp Skonto FC un Valmiera Glass FK/BSS komandām pārcelta uz 13. septembri plkst. 19:00. Mača norises vieta tiks precizēta.

"Komanda" ir sporta preču veikals ar vairāku gadu pieredzi komandu ekipējuma tirdzniecībā. Tas piedāvā katram komanda.lv Pirmās līgas klubam īpaši izstrādātu lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija