Aizvadītās nedēļas nogalē noslēdzās Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizētais un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta un Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstītais "SynotTip" Rīgas minifutbola turnīra čempionāts. Augstākajā līgā uzvaras laurus plūca "SFS" vienība, kamēr Pirmajā līgā nepārspēta palika "JakoSport&Hela".

Iepriekšējās piektdienas vakars RTU stadionā Pārdaugavā iezīmējās ar diviem ļoti svarīgiem dueļiem Augstākās līgas ietvaros, jo teorētiski pirms noslēdzošās kārtas izredzes uz zelta godalgām saglabāja uzreiz trīs komandas, kuru vidū ietilpa ne tikai "SFS", bet arī FC "Caramba Riga" un "Baltic International Bank" (BIB).

No šīm vienībām pirmo spēli aizvadīja BIB, kas samēroja spēkus ar "Industrial Steel Group", kaldinot pārliecinošu panākumu ar 5:0. Komercbankas atbalstītā komanda jau pirmajā puslaikā sasniedza apjomīgu 4:0 pārsvaru, kuru cīņas turpinājumā prata ne tikai saglabāt, bet pat vēl nedaudz palielināt. Divus vārtus uzvarētāju sastāvā guva Jurijs Filipovskis, bet pa vieniem vārtiem Pāvela Blizņuka, Aleksandra Mihailova un Mihaila Nosika rēķinā.

Līdz ar šo BIB triumfu kļuva skaidrs, ka nākamā dueļa ietvaros starp "SFS" un FC "Caramba Riga" uzvaru līgā nodrošinās tikai attiecīgās komandas panākums, jo neizšķirta gadījumā tituls pienāktos BIB vienībai.

Augstākās līgas zelta mača sportiskais scenārijs intrigas ziņā nelika vilties. Pirmā vadībā izvirzījās "SFS", pateicoties Pāvela Jermilina vārtiem, taču drīz vien FC "Caramba Riga" prata ne tikai panākt izlīdzinājumu, bet arī iegūt minimālu pārsvaru savā labā – divus vārtus vien pāris minūšu laikā guva Ruslans Agafonovs. Tiesa, tuvojoties pirmā puslaika izskaņai, rezultāts kļuva atkal neizšķirts, kad efektīvu soda sitienu vārtu guvumā pārvērta Aleksandrs Zeņkovs.

Pēc pārtraukuma laukumā risinājās līdzīga un nepiekāpīga spēkošanās, tomēr noslēdzošo sešu minūšu laikā svaru kausi nosliecās par labu "SFS" – Aleksandra Čekulajeva un Aleksandra Zeņkova trāpīgie raidījumi ļāva "SFS" gūt panākumu mačā ar 4:2 un līdz ar to arī visā līgā. FC "Caramba Riga" līdz ar šo neveiksmi ierindojās trešajā pozīcijā, bet sudrabu nodrošināja jau minētā BIB komanda.

Par Augstākās līgas rezultatīvāko spēlētāju kļuva 16 vārtus guvušais A. Čekulajevs, bet par sešiem precīziem sitieniem mazāk BIB pārstāvim Pāvelam Blizņukam.

Kā zināms, "SFS", startējot zem nosaukuma "Sportima-Nikars", zelta godalgas ieguva arī pērn, par diviem punktiem apsteidzot otrās vietas ieguvēju "02".

Tikmēr Pirmajā līgā līdz ar minimālu uzvaru noslēdzošās kārtas duelī pār "LSG SKY CHEFS" (1:0) triumfēja "JakoSport&Hela" vienība, kurai šajā cīņā vienīgos vārtus guva Igors Poļakovs. Turnīra tabulā jaunkronētā čempione par punktu apsteidza "JUVS" vienību, kas savā pēdējā mačā, pateicoties diviem Andreja Grišajeva vārtiem, ar 2:0 lika kapitulēt "Marshal FC".

Savukārt divu punktu atstatumā no čempiones finišēja uzreiz divas komandas - "Amoko" un "Impakt". Tā kā abu pretinieču savstarpējā cīniņā iepriekš pārāka bija "Amoko", tieši šī vienība arī kļuva par Pirmās līgas bronzas medaļnieci, čempionātu pabeidzot ar iespaidīgu 10:0 triumfu pār "RTO" (četri vārti Arturam Rucko). Savukārt "Impakt" vienības 4:0 panākums pār "FREE", kā izrādījās, nebija pietiekams tam, lai komanda spētu iekļūt šīs sezonas medaļnieku pulkā.

Vēl no beidzamās kārtas cīniņiem jāatzīmē "DSV Transport" izcīnītais 2:1 panākums pār FC "Petrow", kā arī "SALONS.LV" ļoti pārliecinošā sagrāve pār "ASK Kadaga" - 12:1.

Par Pirmās līgas rezultatīvāko spēlētāju kļuva 14 vārtus guvušais A. Rucko ("AMOKO"), kamēr pa septiņām reizēm sāncenšu vārtsargus sarūgtināja Artjoms Voroņins ("JakoSport&Hela") un Aleksandrs Čapulis ("Impakt").

Kausa izcīņā triumfē BIB

Iepriekšējā svētdienā, 28. augustā, risinājās arī Rīgas minifutbola kausa izcīņa, kurā startēja desmit komandas. Meistarīgākā izrādījās BIB vienība, kas bija vienīgā dalībniece turnīrā no Augstākās līgas vienībām. Ceļā uz titulu BIB ceturtdaļfinālā pēc neizšķirti 1:1 aizvadīta pamatlaika pendelēs ar 3:1 uzveica "Impakt", pusfinālā pēc līdzīga scenārija pārvarēja Pirmās līgas čempiones "JakoSport&Hela" pretestību (1:1 un 2:0), bet finālā ar 3:1 pieveica "Marshal FC".

Plašāka informācija atrodama turnīra mājaslapā.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija