Sestdien, 3. septembrī, Rīgā ar šosezon izcīnītajām Sieviešu Futbola līgas (SFL) un sieviešu futbola Pirmās līgas čempionu trofejām tiks apbalvotas Rīgas Futbola skolas komandas, kas kļuvušas par abu Latvijas sieviešu futbola galveno turnīru uzvarētājām.

Valsts spēcīgākā sieviešu futbola turnīra – SFL sacensību – čempionu titulu Rīgas Futbola skolas komanda nodrošināja 13. augustā, kad kļuva savām konkurentēm kopvērtējuma tabulā neizsniedzama. Šis klubs ar vēl vienu komandu piedalās arī Latvijas otrajā spēcīgākajā sieviešu futbola turnīrā – Pirmās līgas čempionātā. Šajā konkurencē rīdzinieces čempionu titulu nodrošināja 16. augustā, kad viņu pretinieces zaudēja visas teorētiskās izredzes pakāpties uz turnīra kopvērtējuma pirmo vietu.

Abas komandas kā turnīru čempiones tiks sveiktas 3. septembrī, kad NSB "Arkādija" stadionā Rīgā plkst. 18:00 norisināsies SFL turnīra spēle starp Rīgas Futbola skola un Rīgas Futbola skola/46. vsk komandām. Šī mača puslaika pārtraukumā rīdzinieces saņems sieviešu futbola Pirmās līgas čempionu trofeju un medaļas, bet pēc mača beigām galvaspilsētas pārstāves tiks godinātas kā SFL turnīra čempiones.

SFL čempionātā piecas komandas turnīra gaitā aizvada trīs apļu sacensības. Rīgas Futbola skola, kas šosezon pārstāvēja valsti UEFA Sieviešu čempionu līgas turnīrā, par Latvijas čempionvienību kļuvusi ceturto gadu pēc kārtas.

Tikmēr šīs sezonas sieviešu futbola Pirmās līgas turnīrā sacenšas deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, kad čempionu titulu arī izcīnīja Rīgas Futbola skolas pārstāves. Pagājušajā sezonā turnīrs tika izspēlēts divos posmos - gan viena apļa pamatturnīrā, gan grupu sacensībās -, bet šosezon čempionāts risinās pēc līgas principa, komandām spēkojoties divos apļos. Pakāpeniskas izmaiņas šī turnīra formātā, kas vēl aizpagājušajā sezonā norisinājās pēc sabraukumu principa, Latvijas Futbola federācija (LFF) ievieš ar mērķi fiziski un taktiski sagatavot spēlētājas ērtākai pārejai uz SFL, kā arī veiksmīgi sagatavot spēlētājas Latvijas jaunatnes izlasēm. Tieši šī mērķa labad plānots, ka šīs sezonas labākā Pirmās līgas komanda pēc gada sacentīsies jau SFL turnīrā.

SFL un sieviešu futbola Pirmā līga norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu - "Bella" zīmolu pārstāvošo "TZMO Latvija" kompāniju, kas ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja "TZMO SA" meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija