Kā pēdējās Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionāta sezonai punktu pielikušas U-14 vecuma grupas jeb 2002./2003. dzimšanas gada futbolistes, kuras otrdien, 30. augustā, tikās sabraukumā Iecavā. Noslēdzošajos mačos kopvērtējuma pirmo vietu spēja saglabāt Rēzeknes BJSS komanda.

Šajā vecuma grupā kopumā septiņas komandas medaļas sadalīja četros sabraukumos, aizvadot divu apļu turnīru. Jūnijā futbolistes tikās Rēzeknē un Olainē, bet augustā trešais sabraukums norisinājās Rīgā. Čempionātā spēkiem mērojās Rēzeknes BJSSFS METTA/OSCFK IecavaRīgas Futbola skolaSK ImantaSK Babīte un AFA Olaine komandas.

 Spēļu un apbalvošanas foto galerija

Pirms noslēdzošā sabraukuma kopvērtējuma galvgalī Rēzeknes BJSS par trim punktiem apsteidza FS METTA/OSC futbolistes. Rēzeknietes otrdien aizvadīja trīs spēles, kurās nocīnījās neizšķirti 0:0 ar FK Iecava, ar 7:0 pārliecinoši uzvarēja SK Imanta un ar 1:0 pārspēja Rīgas Futbola skolas meitenes. Iekrātie septiņi punkti nodrošināja Rēzeknes komandai uzvaru kopvērtējumā, pat neskatoties uz trim FS METTA/OSC meiteņu panākumiem – 11:0 pret SK Babīte, 4:0 pret AFA Olaine un 1:0 pret FK Iecava.

Līdz ar to pēc divu apļu turnīra Rēzeknes BJSS apsteidza FS METTA/OSC vienību par vienu punktu, bet bronzas godalgas izcīnīja AFA Olaine futbolistes, kuras no rīdziniecēm atpalika par astoņu punktu tiesu.

kopvērtējuma tabula

Labāko komandu trijnieks saņēma medaļas, kausu un īpašu pārsteigumu no Latvijas Futbola federācijas (LFF) - dāvanu kārti 15 biļetēm uz 2. septembra vīriešu nacionālo izlašu pārbaudes spēli "Skonto" stadionā starp Latviju un Luksemburgu. Atsevišķi tika apbalvota arī katras komandas labākā futboliste, bet par visa turnīra labāko spēlētāju tika nosaukta Jekaterina Ovsjankina no Rēzeknes BJSS. Par veselīgām un garšīgām balvām visām dalībniecēm parūpējās "Danone".

"Kopumā čempionāts U-14 grupā izvērtās ļoti aizraujošs. Sezonas nobeigumā vairākas komandas strauji pietuvojās citām un izveidoja intrigu, arī jaunpienācējas no SK Babīte sāka rādīt zobus pretiniecēm un gūt vārtus. Čempionāta otrā puse pagāja jautrā un draudzīgā atmosfērā, kad pēc dažādu klubu spēlētāju iepazīšanās Latvijas U-15 izlasē meitenes sāka atbalstīt arī citas komandas," izceļ LFF Sieviešu futbola nodaļas speciālists Jevgēnijs Gedertsons.

Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionāts ir vasaras sezonas galvenās Latvijas sacensības futbolā meitenēm no 2002. līdz 2008. dzimšanas gadam, kas norisinājās trīs vecuma grupās. Šosezon visās vecuma grupās kopā startēja 25 komandas, kas ir par astoņām vienībām vairāk nekā pērn. Kamēr U-14 vecuma grupā spēles notika pēc formāta 8:8, abās jaunākajās grupās cīņas ritēja pēc formāta 6:6. Abās vecākajās grupās vienas spēles ilgums bija 2x15 minūtes, bet jaunākajā grupā – 2x10 minūtes.

Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionāts norisinājās sadarbībā ar zīmoliem "Bella" un "Actimel". "Bella" zīmolu pārstāvošā "TZMO Latvija" kompānija, kas ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja "TZMO SA" meitas uzņēmums Latvijā, kopš 2016. gada janvāra ir Latvijas sieviešu futbola patrons, bet piena produktu ražotāja "Danone" zīmols "Actimel" iesaistās meiteņu čempionāta izšķirošo spēļu atbalstīšanā kā tā lieldraugs, atgādinot sacensību dalībniecēm par to, ka spēcīga imūnsistēma palīdz būt veselām.


Latvijas Futbola federācija