Aizvadītās nedēļas gaitā Rīgas futbola čempionātā tika izspēlētas sešas spēles, kurās uzvaru krājumu papildināja divas no turnīra kopvērtējuma vadošajām vienībām - “Progress/Super Nova” un FC “Caramba Riga”. Tikmēr nominālā sacensību līdere “Rīnūži/BEITAR”, kas sacensībās startē ārpus konkurences, šoreiz laukumā nedevās.

Aleksa Regžas un Vugara Askerova vārtu guvumi ļāva “Progress/Super Nova” kaldināt 2:0 panākumu cīņā ar SK “Babīte 2”, kamēr FC “Caramba Riga” neatstāja ne mazākās cerības FK “Fortūna/Ogre” komandai, sagraujot to ar rezultātu 10:1 Teicamu sniegumu uzvarētāju rindās demonstrēja četras reizes sāncenšu vārtsargu pārspējušais Romāns Šimanovskis, trīs trāpīgi raidījumi Oļega Semjonova rēķinā, bet pa vienam - Pāvelam Skaļenko, Maksimam Krivuņecam un Jurijam Višņakovam.

Līdz ar to abas minētās veiksminieces nedaudz sadeldēja atstatumu, kas tās punktu izteiksmes ziņā šķir no pirmās vietas īpašnieces “Rīnūži/BEITAR” – “Progress/Super Nova” atpaliek septiņus, kamēr FC “Caramba Riga” astoņus punktus.

Septīto panākumu pēc kārtas izcīnīja SK “Upesciems”, kas ar 6:2 lika kapitulēt “Riga United” FC komandai, trīs vārtus gūstot Gatim Zankovskim. Par šo neveiksmi “Riga United” FC izdevās reabilitēties piecas dienas vēlāk, kad tā ļoti spraigā cīniņā ar 3:2 uzveica “Salaspils” FS komandu. Jāpiebilst, ka salaspilieši noslēdzošās 15 minūtes aizvadīja viena vīra skaitliskajā mazākumā, jo noraidījumu izpelnījās Leonīds Petuņins.

Vēl divi mači noslēdzās ar neizšķirtu gala iznākumu. Punktus uz pusēm, vienojoties par kaujiniecisku neizšķirtu 2:2, dalīja “Dinamo Rīga” un “Monarhs-Flaminko”, savukārt čempionāta pastarīte “Optibet Traktors”, kas ir vienīgā uzvaru ne reizi neizcīnījusī vienība turnīrā, piedzīvoja piekto neizšķirtu, slēdzot mierizlīgumu ar “Riga United” FC, pēdējiem nedēļas gaitā aizvadot kopumā trīs spēles.

Sacensību rezultatīvāko spēlētāju saraksta augšgalā joprojām bez izmaiņām. Pirmo vietu ieņem 33 vārtus guvušais Aleksandrs Čekulajevs (“Rīnūži/BEITAR”), bet viņam uz papēžiem turpina mīt “Progress/Super Nova” pārstāvis V.Askerovs, kuram nu jau vairs tikai par deviņiem trāpīgiem sitieniem mazāk.

Tikmēr Rīgas kausa izcīņā aizvadīti pirmie divi ceturtdaļfināli. Pašreizējā čempionāta līdere “Rīnūži/BEITAR” ar rezultātu 2:1 uzveica SK “Upesciems”, savukārt “Monarhs-Flaminko” ar 6:2 sagrāva “Optibet Traktors”. Attiecībā uz pēdējo spēli jāatzīmē nu jau plašsaziņas līdzekļos plaši izskanējušais incidents starp “Monarhs-Flaminko” futbolistu un mača arbitru, kura rezultātā futbolists vērsās pret tiesnesi, pielietojot fizisku spēku. Jau tuvākajā laikā par šo gadījumu lēmumu pieņems Rīgas Futbola federācijas Disciplinārā komisija.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija