Noslēgumam pietuvojusies Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionāta sezona. Kā pēdējās sezonai punktu pieliks U-14 vecuma grupas jeb 2002./2003. dzimšanas gada futbolistes, kuras otrdien, 30. augustā, tiksies sabraukumā Iecavā.

Šajā vecuma grupā kopumā septiņas komandas medaļas sadala četros sabraukumos, aizvadot divu apļu turnīru. Jūnijā futbolistes tikās Rēzeknē un Olainē, bet augustā trešais sabraukums norisinājās Rīgā. Čempionātā spēkiem mērojas Rēzeknes BJSS, FS METTA/OSC, FK Iecava, Rīgas Futbola skola, SK Imanta, SK Babīte un AFA Olaine.

Iecavas pilsētas stadionā otrdien divos laukumos tiks aizvadītas kopumā 11 spēles, kas sāksies plkst. 11:40. Sacensības noslēgsies ar apbalvošanu plkst. 16:25.

Spēļu kalendārs un kopvērtējuma tabula

Pašlaik sacensību līdere ar 23 punktiem ir Rēzeknes BJSS komanda, no kuras par trim punktiem atpaliek FS METTA/OSC futbolistes. Trešajā pozīcijā ar 15 punktiem atrodas AFA Olaine meitenes.

Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionāts ir vasaras sezonas galvenās Latvijas sacensības futbolā meitenēm no 2002. līdz 2008. dzimšanas gadam, kas norisinās trīs vecuma grupās. Šosezon visās vecuma grupās kopā startē 25 komandas, kas ir par astoņām vienībām vairāk nekā pērn. Kamēr U-14 vecuma grupā spēles notiek pēc formāta 8:8, abās jaunākajās grupās cīņas rit pēc formāta 6:6. Abās vecākajās grupās vienas spēles ilgums ir 2x15 minūtes, bet jaunākajā grupā – 2x10 minūtes.

Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionāts norisinās sadarbībā ar zīmoliem "Bella" un "Actimel". "Bella" zīmolu pārstāvošā "TZMO Latvija" kompānija, kas ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja "TZMO SA" meitas uzņēmums Latvijā, kopš 2016. gada janvāra ir Latvijas sieviešu futbola patrons, bet piena produktu ražotāja "Danone" zīmols "Actimel" iesaistās meiteņu čempionāta izšķirošo spēļu atbalstīšanā kā tā lieldraugs, atgādinot sacensību dalībniecēm par to, ka spēcīga imūnsistēma palīdz būt veselām.


Latvijas Futbola federācija