Latvijas Futbola federācijas (LFF) mācību un treniņu centrā "Staicele" no 22. līdz 25. augustam vienkopus satikās virkne no valsts talantīgākajiem U-13 vecuma grupas jeb 2003. dzimšanas gada futbolistiem, kuri aizvadīja šīs vecuma grupas sezonas otro LFF Futbola akadēmijas talantu skati.

Talantu skatē satikās kopumā 37 futbolisti no 14 Latvijas klubiem. Šos spēlētājus no visiem Latvijas reģioniem dalībai talantu skatē izraudzījušies LFF Futbola akadēmijas un reģionu treneri. Darbs ar spēlētājiem norisinās grupās, lai katram talantu skates dalībniekam tiktu veltīta maksimāli liela uzmanība. Jaunie futbolisti piedalās virknē nodarbību savu tehnisko iemaņu attīstīšanai, kas vienlaikus treneriem ļauj novērtēt potenciālo Latvijas jaunatnes izlašu nākotnes kandidātu pašreizējo gatavību un gaidāmo attīstību.

 Talantu skates foto galerija

Četru dienu garumā futbolisti aizvadīja piecas treniņu sesijas, trīs testu un individuālo nodarbību sesijas, trīs aerobikas nodarbības un vienu mini turnīru.

LFF FA U-13 talantu skates dalībnieki

Nr.p.k. Vārds, uzvārds Klubs Treneris klubā
1. Lukass Vapne FS Metta Ģ.Mihelsons
2. Niklāvs Treimanis  FS Metta Ģ.Mihelsons
3. Eduards Daniels Dreimanis FS Metta Ģ.Mihelsons
4. Rihards Kuzņecovs FS Metta Ģ.Mihelsons
5. Roberts Hons FS Metta Ģ.Mihelsons
6. Klāvs Spalva FS Metta Ģ.Mihelsons
7. Kristofers Rēķis FS Metta Ģ.Mihelsons
8. Artjoms Puzirevskis FS Metta Ģ.Mihelsons
9. Kristers Kļava FS Metta Ģ.Mihelsons
10. Jegors Novikovs FK Dinamo Rīga A.Vaškevičs
11. Artjoms Druzenko SK Super Nova S.Podoļjako
12. Ralfs Mārtiņš Gruntmanis SK Super Nova S.Podoļjako
13. Rihards Kauliņš SK Super Nova S.Podoļjako
14. Jēkabs Toniņš SK Super Nova S.Podoļjako
15. Artūrs Ostapenko Rīgas FS V.Farions
16. Rolands Gailītis Rīgas FS V.Farions
17. Baruhs Reznikovs Šitika FS J.Pavlovskis
18. Deniss Rogovs Šitika FS J.Pavlovskis
19. Artjoms Pavlovskis Šitika FS J.Pavlovskis
20. Ivans Majorovs Skonto FA S.Golubevs
21. Ričards Bušmeistars JDFS Alberts E.Danilovs
22. Artūrs Navicks FK Liepāja J.Segliņš
23. Dāvids Družiņins FK Liepāja J.Segliņš
24. Ričards Dāvids Ceds FK Liepāja J.Segliņš
25. Alekss Andersons FK Liepāja J.Segliņš
26. Roberts Vestarts Atholds FK Liepāja J.Segliņš
27. Markuss Stabulnieks     Madonas SC J.Rukmanis
28. Oļģerts Raščevskis BFC Daugavpils J.Maksimčuks
29. Niklāvs Skrinda BFC Daugavpils J.Maksimčuks
30. Mareks Mikšto BFC Daugavpils J.Maksimčuks
31. Denniss Surmovičs BFC Daugavpils J.Maksimčuks
32. Kristiāns Kaušelis BFC Daugavpils J.Maksimčuks
33. Sentis Fiļipovs FK Smiltene J.Dergačs
34. Roberts Aršauskis AFA Olaine A.Gromovs
35. Daņila Patijčuks FK Jelgava V.Redjko
36. Kristers Penkevics FK Tukums-2000 A.Grudcins
37. Niks Iesalnieks SK Super Nova (Sigulda) A.Ļepo

Turpinājumā no 27. līdz 30. augustam vienkopus talantu skatē pulcēsies U-14 vecuma grupas jeb 2002. dzimšanas gada spēlētāji, bet paralēli šai skatei norosināsies arī specializētā vārtsargu talantu skate, kurā meistarību slīpēs gan U-13, gan U-14 vecuma vārtsargi.

LFF Futbola akadēmijas sezona sākās februārī ar diviem ziemas posma reģionālo izlašu turnīriem, kuriem aprīlī un maijā sekoja trīs pavasara posma reģionālo izlašu turnīri. Jūnijā un augustā norisinās kopumā piecas talantu skates laukuma spēlētājiem un divas talantu skates vārtsargiem, bet ar LFF FA kausa izcīņas turnīru jūnijā noslēdzās 2001. dzimšanas gada futbolistu apmācības cikls akadēmijā. Septembrī norisināsies noslēdzošie divi reģionālo izlašu turnīri, bet LFF Futbola akadēmijas sezona, kā ierasts, noslēgsies ar labāko futbolistu došanos Eiropas tūrē, kurā piedalīsies U-13 un U-14 vecuma grupas spēlētāji.

PAR LFF FUTBOLA AKADĒMIJU

LFF Futbola akadēmijas pasākumos visas sezonas garumā tiek pulcēti valsts talantīgie jaunās paaudzes futbolisti, lai kvalificētu treneru uzraudzībā un augstas konkurences apstākļos sekmētu savu izaugsmi un sagatavotos iespējamajiem nākotnes izsaukumiem uz Latvijas jauniešu izlasēm. Šīgada LFF Futbola akadēmijas reģionālo izlašu turnīros un talantu skatēs piedalās 2001., 2002. un 2003. dzimšanas gada futbolisti, kurus rūpīgi atlasa reģionālo izlašu vadītāji un LFF Futbola akadēmijas treneri.

Šī ir piektā LFF Futbola akadēmijas darbības sezona. Līdzšinējos gados akadēmija sevi pierādījusi kā vērtīgu atskaites punktu jaunatnes izlašu treneriem, kuriem tā palīdz iegūt vispusīgu informāciju par labākajiem valsts jaunās paaudzes futbolistiem, kā arī kalpo kā papildu motivācija veiksmīgai jauniešu pārejai no futbola 8:8 uz futbolu 11:11. LFF Futbola akadēmija un tās attīstība ir viens no galvenajiem LFF darba virzieniem turpmākajos gados, tādējādi ar ikdienas treniņiem kvalificētu treneru uzraudzībā un augstas konkurences apstākļos nākotnē sekmējot Latvijas jaunatnes izlašu un nacionālās valstsvienības, kā arī pašu futbolistu starptautisko konkurētspēju.


Latvijas Futbola federācija