Latvijas Sieviešu Futbola līgas (SFL) čempionvienība Rīgas Futbola skola otrdien, 23. augustā, Bosnijas un Hercegovinas galvaspilsētā Sarajevā ar zaudējumu uzsāka UEFA Sieviešu čempionu līgas turnīra kvalifikācijas kārtas sacensības, ar rezultātu 0:2 (0:2) piekāpjoties Ukrainas vadošajam sieviešu futbola klubam Kharkiv.

Ukrainas komandas pārstāves abus vārtus guva jau pirmajā puslaikā, kad 32. un 45. minūtē precīzi sita attiecīgi Olga Melkonyants un Khrystyna Ieromenko.

Spēles protokols uefa.com

Atgādinām, ka abas komandas šajā turnīrā vienā apakšgrupā sacentās arī pirms gada, kad to duelī ukrainietes uzvarēja ar rezultātu 4:1.

Kvalifikācijas kārtas 6. apakšgrupā sacenšas arī Bosnijas un Hercegovinas čempionvienība Sarajevas SFK 2000, kā arī Izraēlas čempiones no Ramat HaSharon komandas. Šo vienību sasvstarpējajā spēlē otrdien ar rezultātu 1:0 pārākas bija mājinieces.

Turnīra turpinājumā Rīgas Futbola skola 25. augustā tiksies ar SFK 2000 komandu, bet 28. augustā sekos mačs pret Ramat HaSharon futbolistēm. Pēc viena apļa turnīra nākamajā kārtā iekļūs apakšgrupas pirmās vietas ieguvēja.

Pagājušā gada UEFA Sieviešu čempionu līgas turnīra kvalifikācijas kārtā rīdzinieces savā grupā ieņēma trešo vietu, izcīnot vēsturisko pirmo uzvaru šādas raudzes sacensībās, kad ar 3:1 tika pārspētas Slovākijas čempiones. Rīgas Futbola skola ir pēdējo četru sezonu Latvijas spēcīgākā sieviešu futbola komanda, kas Čempionu līgā valsti pārstāv trešo gadu pēc kārtas.


Latvijas Futbola federācija