Riga United FC klubs ir informējis Latvijas Futbola federāciju (LFF), ka sastāva problēmu dēļ tas nebūs spējīgs aizvadīt 28. augustā Rēzeknē paredzēto Latvijas sieviešu futbola kausa izcīņas ceturtdaļfināla spēli pret Rēzeknes BJSS/VRS Optimists-R komandu. Riga United FC tādējādi atsauc savu dalību no turnīra, kas Rēzeknes BJSS/VRS Optimists-R futbolistēm ļauj tikt pie automātiskas vietas sacensību pusfinālā.

Sieviešu Futbola līgas (SFL) turnīrā startējošā Rēzeknes BJSS/VRS Optimists-R komanda sacensību pusfinālā tiksies ar šīs sezonas SFL vicečempionēm un pērnās sezonas kausa izcīņas turnīra finālistēm FK Liepāja, kas iepriekš ceturtdaļfinālā ar rezultātu 8:1 pārliecinoši uzvarēja šīs sezonas Latvijas sieviešu futbola Pirmās līgas čempionāta zelta medaļu ieguvēju Rīgas Futbola skolu.

Savukārt otrajā pusfināla pārī tiksies pēdējo četru gadu SFL čempiones un esošās kausa trofejas īpašnieces no Rīgas Futbola skolas, kā arī Pirmās līgas pārstāves no AFA Olaine komandas. Iepriekš ceturtdaļfinālā Rīgas Futbola skola ļoti pārliecinošu rezultātu 18:0 sagrāva Pirmās līgas čempionāta pārstāvi Rēzeknes novada BJSS, bet olainietes ar 5:0 uzvarēja SFL komandu Rīgas Futbola skola/46. vsk.

Par pusfināla spēļu norises vietām un laikiem tiks paziņots atsevišķi.

Latvijas sieviešu kausa izcīņas fināls paredzēts 22. oktobrī, bet izšķirošās cīņas norises vieta tiks paziņota papildus.

Kausa izcīņas turnīrs sieviešu futbolā Latvijā tiek organizēts trešo reizi. Iepriekšējās divās sezonās par čempionēm kļuva SFL klubs Rīgas Futbola skola, kas ir arī pašreizējā valsts čempionvienība.

Sieviešu kausa izcīņas turnīrs norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu - "Bella" zīmolu pārstāvošo "TZMO Latvija" kompāniju, kas ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja "TZMO SA" meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija