Kā pirmās šīs sezonas gaitas Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionātā noslēgušas U-12 vecuma grupas jeb 2004./2005. dzimšanas gada meitenes, kas savā vecuma grupā sacentās otrā posma B grupā. Izšķirošos mačus pirmdien, 22. augustā, uzņēma Ventspils sporta halle "Pārventa", bet uzvaru turnīrā svinēja FK Liepāja meitenes, kas viņām čempionāta kopējā ieskaitē ļāvis ierindoties sestajā pozīcijā.

Šajā vecuma grupā sezona tika aizvadīta divos posmos. Pirmajā posmā kopumā desmit komandas bija sadalītas divās apakšgrupās, aizvadot spēles Iecavā, Ventspilī, Liepājā un Rīgā, bet otrajā posmā tās, ņemot vērā pirmajā posmā uzrādītos rezultātus, sadalījās A un B grupās, kur noskaidro komandu galējo vietu izkārtojumu kopvērtējumā.

Otrā posma B grupā spēkiem mērojās FA VentspilsLaidzes FK/Brocēnu NSSDinamo Rīga 1Dinamo Rīga 2 un FK Liepāja komandas, sadalot 6.-10. vietu kopējā ieskaitē. Pirmais otrā posma sabraukums tām 16. augustā norisinājās Rīgā, bet pirmdien Ventspilī meitenes aizvadīja savas noslēdzošās cīņas.

 Foto galerija no spēlēm Ventspilī

Četrās otrā posma spēlēs pie trim uzvarām un deviņiem punktiem tika gan FK Liepāja, gan FA Ventspils komandas. Kamēr liepājnieces vienīgo zaudējumu piedzīvoja pret Dinamo Rīga 1 komandu (1:2), ventspilniecēm pārāk ciets rieksts izrādījās mačs pret Liepājas komandu (2:11). Tieši šī pārliecinošā uzvara savstarpējā spēlē ļāva FK Liepāja meitenēm grupā ieņemt pirmo vietu un nodrošināt sesto pozīciju sezonas kopvērtējumā, kamēr FA Ventspils sekoja tūdaļ aiz viņām.

B grupas trešo pozīciju ieņēma Dinamo Rīga 2 komanda, kas iekrāja sešus punktus, zaudējot tikai Liepājas un Ventspils komandām, tālāk ar trim punktiem sekoja Laidzes FK/Brocēnu NSS futbolistes, bet piektajā vietā grupā un desmitajā pozīcijā kopvērtējumā ierindojās Dinamo Rīga 1 komanda, kas arī izcīnīja trīs punktus.

Spēļu rezultāti un kopvērtējuma tabulas

Šīs vecuma grupas otrā posma A grupas izšķirošie notikumi, kuros uzzināsim 1.-5. vietas ieguvējas, 26. augustā risināsies Iecavā.

Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionāts ir vasaras sezonas galvenās Latvijas sacensības futbolā meitenēm no 2002. līdz 2008. dzimšanas gadam, kas norisinās trīs vecuma grupās. Šosezon visās vecuma grupās kopā startē 25 komandas, kas ir par astoņām vienībām vairāk nekā pērn. Kamēr U-14 vecuma grupā spēles notiek pēc formāta 8:8, abās jaunākajās grupās cīņas rit pēc formāta 6:6. Abās vecākajās grupās vienas spēles ilgums ir 2x15 minūtes, bet jaunākajā grupā – 2x10 minūtes.

Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionāts norisinās sadarbībā ar zīmoliem "Bella" un "Actimel". "Bella" zīmolu pārstāvošā "TZMO Latvija" kompānija, kas ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja "TZMO SA" meitas uzņēmums Latvijā, kopš 2016. gada janvāra ir Latvijas sieviešu futbola patrons, bet piena produktu ražotāja "Danone" zīmols "Actimel" iesaistās meiteņu čempionāta izšķirošo spēļu atbalstīšanā kā tā lieldraugs, atgādinot sacensību dalībniecēm par to, ka spēcīga imūnsistēma palīdz būt veselām.


Latvijas Futbola federācija