Rīgas Futbola skola kā Sieviešu Futbola līgas (SFL) spēcīgākais klubs trešo gadu pēc kārtas pārstāvēs Latviju UEFA Sieviešu čempionu līgas turnīrā, no 23. līdz 28. augustam Bosnijas un Hercegovinas galvaspilsētā Sarajevā startējot kvalifikācijas kārtas sacensībās.

Rīgas Futbola skola ielozēta 6. apakšgrupā kopā ar Bosnijas un Hercegovinas čempionvienību Sarajevas "SFK 2000", Ukrainas vadošo sieviešu futbola klubu "Kharkiv" un Izraēlas čempionēm no "Ramat HaSharon" komandas. Pēc viena apļa turnīra nākamajā kārtā iekļūs apakšgrupas pirmās vietas ieguvēja.

Turnīra sadaļa uefa.com

Gatavojoties atbildīgajam startam, Rīgas Futbola skola, kas jau priekšlaicīgi nodrošinājusi uzvaru šīs sezonas SFL turnīrā, no 12. jūlija aizvadīja vairāk nekā nedēļu ilgu treniņnometni Palangā, Lietuvā. Komandā noskaņojums esot ļoti labs, bet Lietuvā aizvadīts intensīvs sagatavošanās posms ar treniņiem divas reizes dienā. Līdztekus savu iepriekšējo spēļu analīzei aizvadīta arī pārbaudes spēle pret spēcīgo Šauļu komandu, kas rīdziniecēm bijusi kā laba mācība pirms turnīrā Bosnijā un Hercegovinā.

"Turnīra norises vietā pagūsim aizvadīt vienu pirmsspēles treniņu, un tad jau būs jādodas pirmajā cīņā pret Ukrainas komandu. Ceram šajā turnīrā iegūt daudz pozitīvu emociju. Vēlamies nodemonstrēt, ka esam draudzīga un saliedēta komanda, kas prot spēlēt skaistu futbolu," pirms turnīra pauž Rīgas Futbola skolas aizsardze Anna Krūmiņa.

Gaidāmos Latvijas pārstāvju pretiniekus komentē cita rīdzinieču aizsardze Elīza Spruntule: "Pirmā spēle būs pret teorētiski jau zināmu pretinieku – ukrainietēm. Ar šo komandu tikāmies Čempionu līgas turnīrā jau pērn, kad piedzīvojām zaudējumu ar 1:4. Toreiz pirmajā puslaikā pieļāvām taktiskas kļūdas, kuras vēlāk spējām labot un otro puslaiku uzvarējām ar 1:0. Pretinieks ir zināms, lai arī viņu sastāvs ir nedaudz mainījies. Otrais pretinieks – mājinieces – ir mums nezināma komanda, tomēr pēc ranga, kā arī Bosnijas un Hercegovinas izlases panākumiem var secināt, ka tiksimies ar sīkstu un par mums nomināli spēcīgāku komandu. Tiesa, uzvarētājs būs zināms tikai spēles beigās!"

"Savukārt Izraēlas komanda būs šī turnīra galvenā favorīte. Atceros, ka 2012. gadā vēl "Liepājas metalurga" sastāvā kopā ar Kristīni Girždu un Karīnu Lūsi turnīrā Portugālē tikāmies ar citu komandu no Izraēlas, un toreiz pretinieču spēles līmenis bija diezgan iespaidīgs," turpina Elīza Spruntule. "Visas esam degsmes pilnas un azartiskas. Mums ir pietiekoši liela pieredze, spēlējot ar spēcīgiem pretiniekiem, tāpēc ticam, ka varam nostartēt veiksmīgi. Saprotam, ka ieņemt pirmo vietu apakšgrupā būs ļoti sarežģīti, tāpēc īpaši vēlamies papildināt mūsu punktu bagāžu, lai nākamās sezonas turnīra izlozē mēs jau būtu trešajā izlozes grozā. Tas no sportiskā viedokļa mums palīdzētu tikt pie nomināli vājākiem pretiniekiem. Koncentrēsimies uz savu spēli!"

Rīgas Futbola skolas sastāvs dalībai turnīrā

Rīgas Futbola skolas spēļu kalendārs turnīrā:

  1. 23.08 | 18:00 | Kharkiv - Rīgas Futbola skola
  2. 25.08 | 18:00 | SFK 2000 - Rīgas Futbola skola
  3. 28.08 | 18:00 | Rīgas Futbola skola - Ramat HaSharon

Visi spēļu sākuma laiki norādīti pēc Latvijas laika

Pagājušā gada UEFA Sieviešu čempionu līgas turnīra kvalifikācijas kārtā rīdzinieces savā grupā ieņēma trešo vietu, izcīnot vēsturisko pirmo uzvaru šādas raudzes sacensībās, kad ar 3:1 tika pārspētas Slovākijas čempiones. Rīgas Futbola skola ir pēdējo četru sezonu Latvijas spēcīgākā sieviešu futbola komanda, kas Čempionu līgā valsti pārstāv trešo gadu pēc kārtas.


Latvijas Futbola federācija