No 19. līdz 21. augustam Rēzeknē spēkiem mērojās 12 Latvijas labākās U-10 vecuma grupas jeb 2006. dzimšanas gada futbolistu komandas, kas cīnījās par LFF kausa trofeju futbolā 8:8. Pirmo vietu kopvērtējumā izdevās izcīnīt Vidzemes Futbola centra komandai, kas visa turnīra gaitā palika nepārspēta un punktus zaudēja tikai vienā spēlē.

Turnīrā 12 komandas vispirms aizvadīja apakšgrupas spēles, kur A grupā vienkopus spēkojās FS METTAFK Liepāja, Vidzemes FCJDFS AlbertsFK Spartaks/Jūrmalas SS un BFC Daugavpils-2 vienības, bet B grupā tikās BFC DaugavpilsSK BabīteFK Tukums-2000/TSSFK VentspilsAcadem FC un Madonas BJSS/Lubāna futbolisti.

Piektdien un sestdien norisinājās apakšgrupu spēles, bet svētdien komandas atkarībā no grupu cīņās uzrādītajiem rezultātiem aizvadīja izšķirošos mačus par kopvērtējuma vietām.

 Turnīra foto galerija

A grupā pirmo vietu izcīnīja Vidzemes FC komanda, kas uzvarēja visās piecās spēlēs, savukārt otrie bija FS METTA futbolisti, kuri punktus zaudēja vienīgi mačā pret vidzemniekiem (0:1). Tikmēr B grupā vislabākā bija FK Tukums-2000/TSS vienība, arī uzvarot visos piecos mačos, bet tai sekoja FK Ventspils komanda, kuras kontā trīs uzvaras, viens neizšķirts un viens zaudējums.

Šīs četras komandas turnīra noslēgumā sadalīja 1.-4.vietu, ņemot līdzi apakšgrupu savstarpējo spēļu rezultātus. Kamēr FS METTA abās otrā posma cīņās uzvarēja ar 4:0, vidzemniekiem uzvarai kopvērtējumā pietika ar 0:0 neizšķirtu pret tukumniekiem un 4:1 panākumu pār ventspilniekiem. Vidzemes FC un FS METTA komandas kopvērtējuma galvgalī tādējādi šķīra tikai viens punkts, bet tālāk sekoja attiecīgi Tukuma un Ventspils pārstāvji.

Spēļu rezultāti un kopvērtējuma tabulas

Turnīra simboliskajā izlasē vietas izpelnījās Roberts Apsītis (Vidzemes FC), Ēriks Maurs-Boks (Vidzemes FC), Ralfs Pakulis (FS METTA), Roberts Kukulis (FK Tukums-2000/TSS) un Rainers Veidmanis (FK Ventspils).

LFF kausa izcīņa futbolā 8:8 tiek organizēta ar mērķi paaugstināt Latvijas jaunatnes komandu un spēlētāju meistarību, uzlabot spēļu kvalitāti, jaunu komandu izveidošanu un veicināt Latvijas jaunatnes futbola attīstību. Finālsacensībās piedalās Latvijas reģionu labākās komandas, kas noskaidrotas reģionālajās priekšsacīkstēs.

Turpmākajos LFF kausa izcīņas turnīros no 26. līdz 28. augustam Valmierā tiksies U-11 vecuma grupas komandas, bet no 2. līdz 4. septembrim Ventspilī pulcēsies U-12 vecuma grupas futbolisti.


Latvijas Futbola federācija