Kā pirmās šīs sezonas gaitas Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionātā noslēgs U-12 vecuma grupas jeb 2004./2005. dzimšanas gada meitenes, kas savā vecuma grupā sacenšas otrā posma B grupā. Izšķirošos mačus pirmdien, 22. augustā, uzņems Ventspils sporta halle "Pārventa".

Šajā vecuma grupā sezona tiek aizvadīta divos posmos. Pirmajā posmā kopumā desmit komandas bija sadalītas divās apakšgrupās, aizvadot spēles Iecavā, Ventspilī, Liepājā un Rīgā, bet otrajā posmā tās, ņemot vērā pirmajā posmā uzrādītos rezultātus, sadalījās A un B grupās, kur noskaidro komandu galējo vietu izkārtojumu kopvērtējumā.

Otrā posma B grupā spēkiem mērojas FA Ventspils, Laidzes FK/Brocēnu NSS, Dinamo Rīga 1, Dinamo Rīga 2 un FK Liepāja komandas. Pirmais otrā posma sabraukums tām 16. augustā norisinājās Rīgā, bet 22. augustā pienākusi kārta noslēdzošajām cīņām Ventspilī, kas sporta halles "Pārventa" futbola laukumā sāksies plkst. 12:30.

Spēļu kalendārs, rezultāti un kopvērtējuma tabulas

Pēc pirmajām otrā posma spēlēm B grupā līderes ar sešiem punktiem divos mačos ir Dinamo Rīga 2 futbolistes, bet ar trim punktiem viņām seko FA Ventspils (divās spēlēs) un FK Liepājā (vienā spēlē).

Šīs vecuma grupas otrā posma A grupas izšķirošie notikumi 26. augustā risināsies Iecavā.

Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionāts ir vasaras sezonas galvenās Latvijas sacensības futbolā meitenēm no 2002. līdz 2008. dzimšanas gadam, kas norisinās trīs vecuma grupās. Šosezon visās vecuma grupās kopā startē 25 komandas, kas ir par astoņām vienībām vairāk nekā pērn. Kamēr U-14 vecuma grupā spēles notiek pēc formāta 8:8, abās jaunākajās grupās cīņas rit pēc formāta 6:6. Abās vecākajās grupās vienas spēles ilgums ir 2x15 minūtes, bet jaunākajā grupā – 2x10 minūtes.

Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionāts norisinās sadarbībā ar zīmoliem "Bella" un "Actimel". "Bella" zīmolu pārstāvošā "TZMO Latvija" kompānija, kas ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja "TZMO SA" meitas uzņēmums Latvijā, kopš 2016. gada janvāra ir Latvijas sieviešu futbola patrons, bet piena produktu ražotāja "Danone" zīmols "Actimel" iesaistās meiteņu čempionāta izšķirošo spēļu atbalstīšanā kā tā lieldraugs, atgādinot sacensību dalībniecēm par to, ka spēcīga imūnsistēma palīdz būt veselām.


Latvijas Futbola federācija