Ar pirmajām otrā apļa spēlēm ceturtdien, 18. augustā, atsākās Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionāta sezona arī vecākajā sacensību grupā, kurā sacenšas U-14 vecuma grupas jeb 2002./2003. dzimšanas gada futbolistes.

Šīs vecuma grupas trešo jeb priekšpēdējo sabraukumu uzņēma NSB "Arkādija" mākslīgā seguma laukums Rīgā. Pēc čempionāta pirmā apļa, kurā septiņas komandas katra aizvadīja pa sešiem mačiem, pirmajā vietā atradās FS METTA/OSC futbolistes. Viņas izcīnīja piecas uzvaras un reizi cīnījās neizšķirti, bet divus punktus no viņām atpalika vienīgā komanda, kas rīdziniecēm pirmajā aplī atņēma punktus – Rēzeknes BJSS. Vēl par diviem punktiem nopakaļus kopvērtējuma trešajā vietā atradās AFA Olaine vienība. Bez šīm komandā ceturtdien laukumā devās arī SK BabīteSK ImantaFK Iecava un Rīgas Futbola skolas pārstāves.

 Foto no trešā sabraukuma spēlēm Rīgā

Pateicoties uzvarai pār FS METTA/OSC ar rezultātu 1:0, kā arī rīdzinieču neizšķirti 0:0 nospēlētājam mačam pret Rīgas Futbola skolu, kopvērtējuma pirmo vietu tagad pārņēmušas Rēzeknes BJSS meitenes, atbīdot FS METTA/OSC uz turnīra tabulas otro vietu trīs punktus nopakaļus. Tikmēr AFA Olaine komanda, kas kā vienīgā šajā sabraukumā aizvadīja tikai divas spēles, saglabājusi trešo vietu piecus punktus aiz rīdziniecēm.

Septiņus punktus šī sabraukuma trīs mačos iekrāja Rīgas Futbola skola, kas pašlaik ir ceturtā divus punktus aiz olainietēm, bet vēl divu punktu atstatumā seko FK Iecava, kas ceturtdien izcīnīja tikai vienu punktu. Četri iegūtie punkti ļāvuši SK Imanta meitenēm iekārtoties kopvērtējuma sestajā vietā, bet turnīra tabulu noslēdz SK Babīte meitenes, kuras pie punktiem un gūtiem vārtiem čempionātā vēl nav tikušas.

SPĒĻU REZULTĀTI, tabula, KALENDĀRS UN KOMANDAS

Šajā vecuma grupā sezona jūnijā sākās ar spēlēm Rēzeknē un Olainē, bet noslēdzošais sabraukums 30. augustā paredzēts Iecavā.

Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionāts ir vasaras sezonas galvenās Latvijas sacensības futbolā meitenēm no 2002. līdz 2008. dzimšanas gadam, kas norisinās trīs vecuma grupās. Šosezon visās vecuma grupās kopā startē 25 komandas, kas ir par astoņām vienībām vairāk nekā pērn. Kamēr U-14 vecuma grupā spēles notiek pēc formāta 8:8, abās jaunākajās grupās cīņas rit pēc formāta 6:6. Abās vecākajās grupās vienas spēles ilgums ir 2x15 minūtes, bet jaunākajā grupā – 2x10 minūtes.

Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionāts norisinās sadarbībā ar zīmoliem "Bella" un "Actimel". "Bella" zīmolu pārstāvošā "TZMO Latvija" kompānija, kas ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja "TZMO SA" meitas uzņēmums Latvijā, kopš 2016. gada janvāra ir Latvijas sieviešu futbola patrons, bet piena produktu ražotāja "Danone" zīmols "Actimel" iesaistās meiteņu čempionāta izšķirošo spēļu atbalstīšanā kā tā lieldraugs, atgādinot sacensību dalībniecēm par to, ka spēcīga imūnsistēma palīdz būt veselām.


Latvijas Futbola federācija