Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionāts atsācies ar U-12 vecuma grupas komandu jeb 2004./2005. dzimšanas gada meiteņu otrā apļa pirmās kārtas spēlēm, kas otrdien, 16. augustā, norisinājās Olainē un Rīgā.

Šīs vecuma grupas pirmajā aplī kopumā desmit komandas, kas bija sadalītas divās apakšgrupās, jūnijā sacentās Iecavā, Ventspilī, Liepājā un Rīgā, noskaidrojot komandu sadalījumu otrā apļa apakšgrupās. Tajās vienības augustā kopumā četros sabraukumos aizvada vēl pa četrām spēlēm. Olaines pilsētas stadions 16. augustā uzņēma A grupas komandas – AFA OlaineRīgas Futbola skolaFK IecavaFS METTA/OSC un SK Imanta. Savukārt B grupas vienības FA VentspilsLaidzes FK/Brocēnu NSSDinamo Rīga 1Dinamo Rīga 2 un FK Liepāja tajā pašā dienā pulcējās stadionā "Jūrnieks", Rīgā.

A grupā pirmās spēles ieviesušas pamatīgu intrigu, jo neviena no komandām nespēja uzvarēt abos pirmā sabraukuma mačos. Pie viena panākuma un viena neizšķirta tika gan Rīgas Futbola skola, gan FS METTA/OSC, bet viņām ar trim punktiem tagad seko FK Iecava un AFA Olaine meitenes. Ar zaudējumiem abās pirmā sabraukuma spēlēs bija spiestas samierināties SK Imanta pārstāves.

 Foto no spēlēm Olainē

Tikmēr B grupā līderos izvirzījusies Dinamo Rīga 2 komanda, kas uzvarēja abās pirmā sabraukuma spēlēs. Trīs punktus ieguva FA Ventspils un FK Liepāja vienības, kamēr Laidzes FK/Brocēnu NSS pagaidām ir bez punktiem. Tiesa, laika apstākļu dēļ mačs starp Dinamo Rīga 1 un FK Liepāja futbolistēm netika aizvadīts. Tas norisināsies B grupas otrajā sabraukumā Ventspilī.

Īpašas uzslavas visām komandām, treneriem un meiteņu vecākiem, kuri godam tika galā ar laika apstākļu sarūpēto izaicinājumu un spēcīgo lietu.

Spēļu rezultāti, kalendārs un komandas

Šajā vecuma grupā noslēdzošie mači notiks 22. augustā Ventspilī un 26. augustā Iecavā.

Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionāts ir vasaras sezonas galvenās Latvijas sacensības futbolā meitenēm no 2002. līdz 2008. dzimšanas gadam, kas norisinās trīs vecuma grupās. Šosezon visās vecuma grupās kopā startē 25 komandas, kas ir par astoņām vienībām vairāk nekā pērn. Kamēr U-14 vecuma grupā spēles notiek pēc formāta 8:8, abās jaunākajās grupās cīņas rit pēc formāta 6:6. Abās vecākajās grupās vienas spēles ilgums ir 2x15 minūtes, bet jaunākajā grupā – 2x10 minūtes.

Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionāts norisinās sadarbībā ar zīmoliem "Bella" un "Actimel". "Bella" zīmolu pārstāvošā "TZMO Latvija" kompānija, kas ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja "TZMO SA" meitas uzņēmums Latvijā, kopš 2016. gada janvāra ir Latvijas sieviešu futbola patrons, bet piena produktu ražotāja "Danone" zīmols "Actimel" iesaistās meiteņu čempionāta izšķirošo spēļu atbalstīšanā kā tā lieldraugs, atgādinot sacensību dalībniecēm par to, ka spēcīga imūnsistēma palīdz būt veselām.


Latvijas Futbola federācija