Par Latvijas sieviešu futbola Pirmās līgas čempionāta kopvērtējuma uzvarētāju trīs kārtas pirms sezonas beigām kļuvusi Rīgas Futbola skolas komanda, kas turnīra tabulā savām konkurentēm ir neaizsniedzama.

Jau ilgāku laiku rīdzinieču galvenās konkurentes cīņā par titulu bijušas BFC Daugavpils/BJSS komandas spēlētājas, tomēr viņas otrdien šķīrās no visām matemātiskajām iespējām pakāpties uz kopvērtējuma pirmo vietu, kad pretinieču laukumā ar rezultātu 2:3 piekāpās Preiļu novada BJSS komandai.

Līdz ar to pēc 13 spēļu kārtām Rīgas Futbola skolas kontā ir maksimāli iespējamie 39 punkti, kamēr daugavpilietes atpaliek par 11 punktiem un augstāk par otro vietu vairs nevar pakāpties. Cīņā par medaļām BFC Daugavpils/BJSS vienības galvenās pretinieces būs no AFA Olaine komandas, kuras ar vienu spēli rezervē atpaliek par četru punktu tiesu. Tiesa, pie veiksmīgas apstākļu sakritības cīņā par godalgām vēl var iesaistīties arī Rēzeknes BJSS/SK Progress un Preiļu novada BJSS komandas.

Latvijas Futbola federācija sumina Rīgas Futbola skolas klubu ar iegūto čempionu titulu, kas seko jau nodrošinātajai pirmajai vietai arī Sieviešu Futbola līgā!

Sieviešu futbola Pirmās līgas čempionāts noslēgsies 24. septembrī, bet pēc tam komandas par sniegumu turnīrā tiks suminātas īpašā sezonas noslēguma pasākumā.

Šīs sezonas sieviešu futbola Pirmās līgas turnīrā sacenšas deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, kad čempionu titulu arī izcīnīja Rīgas Futbola skolas pārstāves. Pagājušajā sezonā turnīrs tika izspēlēts divos posmos - gan viena apļa pamatturnīrā, gan grupu sacensībās -, bet šosezon čempionāts risinās pēc līgas principa, komandām spēkojoties divos apļos. Pakāpeniskas izmaiņas šī turnīra formātā, kas vēl aizpagājušajā sezonā norisinājās pēc sabraukumu principa, Latvijas Futbola federācija (LFF) ievieš ar mērķi fiziski un taktiski sagatavot spēlētājas ērtākai pārejai uz Sieviešu Futbola līgu (SFL), kā arī veiksmīgi sagatavot spēlētājas Latvijas jaunatnes izlasēm. Tieši šī mērķa labad plānots, ka šīs sezonas labākā Pirmās līgas komanda pēc gada sacentīsies jau SFL turnīrā.

Šīs sezonas Pirmās līgas čempionātā var piedalīties jaunietes, kuras ir dzimušas 2001. gadā un vecākas, bet sastāvā var iekļaut ne vairāk kā trīs 2002. - 2003. dzimšanas gada jaunietes. Gadījumā, ja jaunietes ir vecākas par 1998. dzimšanas gadu, attiecīgi viņas var piedalīties tikai vienā LFF rīkotā čempionātā, bet uz kalendāro spēli protokolā nedrīkst būt vairāk par četrām 1998. - 2000. gadā dzimušām futbolistēm no SFL pieteiktajām.

Sieviešu futbola Pirmā līga norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu - "Bella" zīmolu pārstāvošo "TZMO Latvija" kompāniju, kas ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja "TZMO SA" meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija