Sestdien, 13. augustā, Tukuma Sporta skolas stadionā norisinājās gadskārtējais FS "Rikor" organizētais turnīrs 2007. gadā dzimušajiem futbolistiem "FS Rikor kauss".

Jau trešo gadu pēc kārtas sacensību ietvaros tika aizvadīti divi turnīri – "Izaicinājuma kauss" un "Attīstības kauss".  Katrs klubs tika pārstāvēts ar divām komandām, kur spēcīgākās komandas sacentās "Izaicinājuma kausā", bet futbolisti, kuriem vēl nedaudz jāpatrenējas, lai iekļūtu klubu spēcīgākajās komandās, spēkojās "Attīstības kausā". Kā uzsver rīkotāji, šāds formāts ir ļoti pateicīgs, jo iespēja sevi apliecināt tiek dota divas reizes lielākam futbolistu pulkam, arī tiem puišiem, kuri dotajā brīdī nav tik spēcīgi, lai iekļūtu klubu stiprākajās komandās.

 Foto no turnīra

Šajā gadā turnīrā piedalījās FS "Rikor", FK "Tukums 2000", JFA "Jelgava" un "Grobiņas SC" futbolisti. Turnīra ietvaros katra komanda aizvadīja trīs spēles, spēlējot katra komanda ar katru. Šis turnīrs komandām kalpo kā iespēja pāriet no futbola 6:6 uz futbolu 8:8, tāpēc rezultātu tabulai nebija tik liela nozīme. Tika suminātas komandas, kuras izcīnīja pirmo vietu, bet visas pārējās komandas saņēma balvas par dalību turnīrā.

Turnīra organizatori bija parūpējušies arī par vairākiem jaunumiem. Norisinājās meistarības konkursi gan bērniem, gan vecākiem, kā arī turnīram pirmo reizi bija patrons - bijušais Latvijas nacionālās izlases spēlētājs un Tukuma futbola audzēknis Kristaps Blanks.

Turnīra atklāšanā Kristaps Blanks novēlēja veiksmi jaunajiem futbolistiem, kā arī deva dažus padomus, kā izaugt gan par labu futbolistu, gan labu cilvēku, bet turnīra idejas autors un FS "Rikor" dibinātājs Aivars Vaivods dāvāja Kristapam FS "Rikor" kreklu ar simbolisko 12. numuru. Turnīra gaitā visām komandām bija iespēja arī nofotografēties un individuāli parunāt ar Kristapu.

Sadarbībā ar AS "Ramirent Baltic" tika organizēti trīs meistarības konkursi – turnīra dalībniekiem, futbolistu mammām un tētiem. Futbolisti un viņu vecāki sacentās soda sitienu izpildīšanā uz precizitāti. No sākuma tika atlasīti divi labākie futbolisti no katra kluba, kas vēlāk sacentās lielajā finālā. Trīs precīzākie soda sitienu izpildītāji šoreiz bija Tomass Artūrs Turks (FS "Rikor") , Gastons Dzeguze un Mārcis Upīts (abi - FK "Tukums 2000"). Mammu konkursā labākās izrādījās Līga (JFA "Jelgava"), Vineta (FK "Tukums 2000") un Laura (FS "Rikor"), bet tētiem precīzākie sitēji bija Remess (FK "Tukums 2000"), Māris (FS "Rikor") un Gatis ("Grobiņas SC").

Pirmo vietu gan "Izaicinājuma turnīrā", gan "Attīstības turnīrā" izcīnīja FK "Tukums 2000" futbolisti, kas uzvarēja visās spēlēs un saņēma par to uzvarētāju kausu, bet pārējo komandu pārstāvji saņēma medaļas par dalību turnīrā un gardu kliņģeri. Katrā komandā tika apbalvoti arī labākie spēlētāji, tāpat piemiņas dāvanas saņēma arī visu komandu treneri.

FS "Rikor" izsaka pateicību par atbalstu turnīra organizēšanā AS "Ramirent Baltic" un Latvijas Futbola federācijai.


Informāciju sagatavoja:
"FS Rikor kauss" organizatori