Par komanda.lv Pirmās līgas čempionāta jūlija mēneša labāko spēlētāju nosaukts FK Tukums-2000/TSS komandas baltkrievu leģionārs Dmitrijs Kuzmins (Dzmitry Kuzmin).

Pašlaik 24 gadus vecais uzbrucējs par mēneša labāko futbolistu kļuva pēc tam, kad viņš par labāko tika atzīts gan Latvijas Futbola federācijas (LFF), gan veikala "Komanda" vērtējumā. Tikmēr līdzjutēju balsojumā pirmo vietu izpelnījās SK Babīte komandas pārstāvis Maksims Vasiļjevs, kuram līdzjutēju atbalsta labāko trijniekā sekoja Ernests Pulks no JDFS Alberts un Jegors Morozs no Skonto FC.

Jūlijā dēļ Latvijas kausa izcīņas spēlēm čempionātā tika aizvadītas tikai divas spēļu kārtas, kurās FK Tukums-2000/TSS izcīnīja divas uzvaras, pārspējot Valmiera Glass FK/BSS ar 2:0 un JFK Saldus ar 7:3. Skaļi par sevi runāt D. Kuzmins lika pēc otrā no šiem mačiem, kurā viņa kontā seši gūti vārti.

Jūlijā Tukuma komanda turpināja izcilo uzvaru sēriju, kas pašlaik iestiepusies jau septiņu maču garumā. Panākumu sērija tukumniekiem ilgst jau kopš 11. jūnija, kas komandai ļāvis pakāpties uz kopvērtējuma piekto vietu vien četrus punktus aiz vicelīderiem Rēzeknes FA/BJSS.

Savukārt D. Kuzmins, pateicoties pēdējā laika ļoti rezultatīvajam sniegumam, kļuvis par pārliecinošu čempionāta labāko vārtu guvēju. Viņš pretinieku vārtsargus pārspējis jau 32 reizes, savu tuvāko sekotāju šajā rādītājā apsteidzot par deviņu precīzu sitienu tiesu.

Kopējo balsojumu par mēneša labāko spēlētāju veido LFF, veikala "Komanda" un līdzjutēju balsis. Mēneša labākais futbolists balvā saņem dāvanu karti pirkumiem veikalā "Komanda" un īpašu piemiņas velti. Sezonas izskaņā tiks apbalvots arī čempionāta labākais treneris.

Kā ziņots, par komanda.lv Pirmās līgas čempionāta aprīļa mēneša labāko spēlētāju kļuva SK Babīte komandas uzbrucējs Edgars Kārkliņš, bet maijā balvu ieguva cits šīs komandas uzbrukuma līnijas pārstāvis Niks Savaļnieks. Savukārt jūnijā par labāko tika nosaukts AFA Olaine/SK Super Nova vienības azerbaidžāņu leģionārs Vugar Askerov.


Latvijas Futbola federācija