Sestdien, 13. augustā, pēdējo gadu spēcīgākā Latvijas sieviešu futbola komanda Rīgas Futbola skola priekšlaicīgi nodrošināja Sieviešu Futbola līgas (SFL) čempionu titulu, kas klubam ir ceturtais triumfs Latvijas čempionātā pēc kārtas.

Čempionāta desmitās kārtas mačā rīdzinieces sestdien izbraukumā ar rezultātu 3:1 (1:0) uzvarēja savas tuvākās sekotājas no FK Liepāja komandas, kļūstot liepājniecēm un citām konkurentēm kopvērtējuma tabulā neaizsniedzamas.

Viesu komandu spēles 11. minūtē vadībā izvirzīja Sandra Voitāne, bet 50. minūtē no 11 metru soda sitiena atzīmes Sintija Greiere atjaunoja neizšķirtu. Rīgas pārstāves uzvaru un līdz ar to arī titulu nodrošināja ar diviem ātri gūtiem vārtiem 72. un 74. minūtē, kad precīzi sita Kristīne Giržda un Olga Švecova.

Abas komandas turnīrā līdz šim aizvadījušas desmit spēles. Kamēr Rīgas Futbola skola tajās visās tikusi pie uzvarām, liepājnieču kontā ir septiņas uzvaras un trīs zaudējumi, kas piedzīvoti mačos tieši pret Rīgas pārstāvēm. Abu komandu pirmajā šīs sezonas tikšanās reizē 30. aprīlī Rīgas Futbola skola uzbraukumā bija pārāka ar rezultātu 4:0, bet 9. jūlija mačā rīdzinieces savā laukumā uzvarēja ar 2:0.

Rīgas Futbola skolas spēlētājām SFL uzvarētāju trofeja sestdien vēl netika pasniegta, jo klubs bija paudis vēlmi kausu panākuma gadījumā saņemt 3. septembra mājas spēlē pret Rīgas Futbola skola/46. vsk komandu.

FK Liepāja futbolistes jau priekšlaicīgi nodrošinājušas otro vietu kopvērtējuma tabulā, kamēr par trešo pozīciju cīņa turpinās. Ar 13 punktiem desmit mačos to pašlaik ieņem daudznacionālā Riga United FC komanda, bet ar desmit punktiem deviņās spēlēs seko Rēzeknes BJSS – VRS Optimists-R vienība. Kopvērtējuma tabulu bez izcīnītiem punktiem pašlaik noslēdz Rīgas Futbola skola/46. vsk futbolistes.

SFL čempionātā piecas komandas turnīra gaitā aizvada trīs apļu sacensības. Plānots, ka nākamajā sezonā turnīra dalībnieku rindas papildinās šīgada spēcīgākā sieviešu futbola Pirmās līgas čempionāta komanda.

Sieviešu Futbola līga norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu - "Bella" zīmolu pārstāvošo "TZMO Latvija" kompāniju, kas ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja "TZMO SA" meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija