Četras spēles sestdien, 13. augustā, un vēl trīs mači svētdien, 14. augustā – tāds ir komanda.lv Pirmās līgas čempionāta 18. kārtas spēļu izkārtojums, kura uzmanības centrā būs divi dueļi Rīgā un Olainē starp kopvērtējuma tabulas pirmā sešnieka vienībām.

JDFS Alberts – Valmiera Glass FK/BSS

13.08 | 14:00 | Stadions "Energoautomātika", Rīga – Kamēr rīdzinieki pašlaik cenšas nosargāt vietu kopvērtējuma pirmajā desmitniekā, valmierieši pēdējās divās spēlēs ir atgriezušies uz uzvaru takas un piedalās ļoti saspringtā cīņā par otro pozīciju turnīra tabulā. Pašlaik Valmieras pārstāvji ir trešie, par punktu atpaliekot no kārotās otrās vietas un vien par punktu apsteidzot tuvākos sekotājus. Šo abu komandu pirmā apļa savstarpējā spēlē pārāki ar 3:0 bija Vidzemes kluba futbolisti.

FK Staiceles Bebri – Rēzeknes FA/BJSS

13.08 | 16:00 | LFF mācību un treniņu centrs "Staicele" – Arī šajā duelī situācija kopvērtējumā ir līdzīga. Staiceles komanda pēc pēdējās četrās spēlēs iekrātiem septiņiem punktiem ir strauji pietuvojusies vadošajam desmitniekam, kamēr rēzeknieši turnīra tabulā ir otrie. Iepriekšējā kārtā Rēzeknes vienība ļoti rezultatīvā spēlē ar 3:5 piekāpās FK Tukums-2000/TSS futbolistiem, kas ieviesis vēl lielāku intrigu un neprognozējamību cīņā par otro vietu. Izceļams, ka pirmajā aplī Staiceles un Rēzeknes futbolisti līdzjutējus priecēja ar vēl vienu rezultatīvu maču, kurā ar 5:3 pārāki bija Latgales komandas pārstāvji.

FK Jēkabpils/JSC – JFK Saldus

13.08 | 17:00 | Jēkabpils SC stadions – Iespējams, ka šis mačs būs viena no Saldus komandas labākajām iespējām mainīt līdzšinējās sezonas sekmes un iegūt pozitīvu lādiņu. Komanda, kas kā vienīgā turnīrā pie punktiem joprojām nav tikusi, viesosies pie vienības, kas piedzīvojusi jau piecus zaudējumus pēc kārtas un pēdējos astoņos mačos izcīnījusi tikai vienu punktu. Abām komandām šī būs pirmā tikšanās reize šosezon, jo to pirmā apļa spēle tika pārcelta uz 24. augustu.

Skonto FC – FK Tukums-2000/TSS

13.08 | 17:00 | Rīgas 49. vidusskolas stadions – Tukuma komandas pārstāvji uz Rīgu dosies ar pamatīgu pārliecības devu kabatā, jo tās kontā ir uzvaras pēdējās sešas spēlēs pēc kārtas. Tik veiksmīgs sezonas nogrieznis ļāvis tukumniekiem pakāpties uz kopvērtējuma sesto vietu un iesaistīties cīņā par otro pozīciju. Skonto FC pašlaik turnīra tabulā ir ceturtie vien divus punktus aiz vicelīderiem no Rēzeknes. Uzmanības vērts gan ir fakts, ka pirmajā aplī rīdzinieki savus gaidāmos pretiniekus uzvarēja ar graujošu rezultātu 6:0.

Preiļu BJSS – FK Auda

14.08 | 16:00 | Preiļu novada BJSS stadions – Pēc nesenā pārsteidzošā 1:1 neizšķirta ar Skonto FC futbolistiem Preiļu komanda pēcāk piedzīvojusi divus zaudējumus ar kopējo vārtu attiecību 2:11, bet tagad pie tās viesosies vienība, kas pirmajā aplī to apspēlēja vien ar 1:0. Ķekavas futbolistiem pēc ļoti pārliecinošā sezonas sākuma nekādi neizdodas atgriezties uz vairāku uzvaru ceļa, tāpēc cīņu pret kopvērtējuma priekšpēdējās vietas īpašniekiem viņi noteikti uzskatīs par savu iespēju to paveikt.

FK Ogre – RTU FC

14.08 | 17:00 | Ogres stadions – Abām komandām pēdējā laikā uzvaras nenāk viegli, jo gaidāmā mača mājinieki pie panākuma tikuši vienreiz iepriekšējo piecu spēļu nogrieznī, kamēr rīdzinieki trīs punktus izcīnījuši tikai vienā no pēdējiem septiņiem mačiem. Ogres komandai punkti nepieciešami, lai tuvotos kopvērtējuma pirmajam desmitniekam, bet RTU FC jācenšas atgriezties tuvāk turnīra tabulas augšgalam. Pirmajā aplī šo vienību duelī ar 1:0 uzvarēja galvaspilsētas futbolisti.

AFA Olaine/SK Super Nova – SK Babīte

14.08 | 18:00 | Olaines pilsētas stadions – Kamēr SK Babīte ar katru aizvadīto spēli arvien vairāk tuvojas čempionu titulam, jo tās kontā ir uzvaras visās 16 līdzšinējās spēlēs un jau 14 punktu pārsvars kopvērtējumā, olainieši pēdējos sešos mačos ir skaļi pieteikuši savas ambīcijas uz otro vietu – visās cīņās gūtas uzvaras, turklāt vairākās no tām saspringtos dueļos ar vienu vārtu pārsvaru apspēlēti tādi tiešie konkurenti kā Skonto FC, Rēzeknes FA/BJSS un Valmiera Glass FK/BSS. Kad šīs vienības tikās pirmajā aplī, SK Babīte savā laukumā uzvarēja ar rezultātu 2:0.

 Iepriekšējās kārtas spēļu apskats

Atgādinām, ka līdz 15. augustam līdzjutējiem ir iespēja piedalīties komanda.lv Pirmās līgas čempionāta jūlija mēneša labākā spēlētāja noteikšanā.

"Komanda" ir sporta preču veikals ar vairāku gadu pieredzi komandu ekipējuma tirdzniecībā. Tas piedāvā katram komanda.lv Pirmās līgas klubam īpaši izstrādātu lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija