Sestdien, 13. augustā, pēdējo gadu spēcīgākā Latvijas sieviešu futbola komanda Rīgas Futbola skola var priekšlaicīgi nodrošināt Sieviešu Futbola līgas (SFL) čempionu titulu, kas klubam būtu ceturtais triumfs Latvijas čempionātā pēc kārtas.

Sestdien paredzētajā spēlē rīdzinieces plkst. 16:00 "Daugavas" stadiona rezerves laukumā tiksies ar savām tuvākajām sekotājām SFL kopvērtējuma tabulā FK Liepāja, kas ir pēdējo gadu valsts otrā spēcīgākā komanda.

Abas komandas turnīrā līdz šim aizvadījušas deviņas spēles. Kamēr Rīgas Futbola skola tajās visās tikusi pie uzvarām, bet liepājnieču kontā ir septiņas uzvaras un divi zaudējumi, kas piedzīvoti mačos tieši pret Rīgas pārstāvēm. Abu komandu pirmajā šīs sezonas tikšanās reizē 30. aprīlī Rīgas Futbola skola uzbraukumā bija pārāka ar rezultātu 4:0, bet 9. jūlija mačā rīdzinieces savā laukumā uzvarēja ar 2:0.

Rīgas Futbola skolai čempionu titulu jau šajā mačā nodrošinās uzvara vai neizšķirts, kamēr Liepājas pārstāvēm, lai saglabātu teorētiskas izredzes pacīnīties par zelta medaļām, pašām obligāti jāizcīna panākums.

Ja Rīgas Futbola skola sestdienas spēlē nodrošinās Latvijas čempionu titulu, spēlētājām uzvarētāju trofeja vēl netiks pasniegta, jo klubs ir paudis vēlmi kausu saņemt 3. septembra mājas spēlē pret Rīgas Futbola skola/46. vsk komandu.

Citā 13. augusta mačā plkst. 16:00 NSB "Arkādija" mākslīgā seguma laukumā Rīgā pie sacensību pastarītēm Rīgas Futbola skola/46.vsk viesosies Rēzeknes BJSS/VRS Optimists-R komanda, kurai vēl ir cerības pacīnīties ar Riga United FC futbolistēm par kopvērtējuma trešo vietu.

SFL čempionātā piecas komandas turnīra gaitā aizvada trīs apļu sacensības. Pagājušās sezonas SFL turnīrā čempionu titulu izcīnīja Rīgas Futbola skola, par valsts labāko sieviešu futbola klubu kļūstot trešo gadu pēc kārtas.

Sieviešu Futbola līga norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu - "Bella" zīmolu pārstāvošo "TZMO Latvija" kompāniju, kas ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja "TZMO SA" meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija