No 5. līdz 7. augustam Liepājā turpinājās vērienīgā bērnu futbola turnīra "Dobrecova kauss" šīgada sacensības, kad trīs vecuma grupās laukumā devās kopumā 56 komandas no septiņām valstīm jeb vairāk nekā 900 jaunie futbolisti. "Dobrecova kausa" šīgada noslēdzošajās sacensībās ar dažādu klubu Latvijas jaunajiem futbolistiem spēkojās arī Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas, Polijas un Uzbekistānas pārstāvji.

U-10 vecuma grupā uzvaru izcīnīja komanda no Lietuvas "FM Baltai/1 Klaipēda", kas saspringtā finālspēlē pēcspēles sitienu sērijā atstāja aiz sevis tālu ceļu veikušo komandu no Uzbekistānas "FK Lokomotiv Taškent". Tikmēr U-11 vecuma grupā pārsteigumu sagādāja komanda no Latvijas "FK Ikšķile", kas arī fināla pēcspēles sitienu sērijā apsteidza citus Latvijas pārstāvjus "SK Babīte". Visbeidzot, U-12 vecuma grupā jau piekto gadu pēc kārtas "Dobrecova kausu" izcīnīja pašmāju komanda "FK Liepāja-2004".

Aizraujošas spēles, skaisti vāru guvumi, milzīgas emocijas, pārsteidzoši rezultāti un pārliecinošas uzvaras, futbolistu un vecāku pārdzīvojumi gan lietū, gan saulē – tā aizvadītās sacensības raksturo rīkotāji, kuri īpaši izceļ vecāku atbalstu un treneru milzīgo darbu.

Spēļu rezultāti, foto un video apskati

Šīgada "Dobrecova kausa" sacensības tika ievadītas jūnijā, kad cīņā devās U-8, U-9 un U-13 vecuma grupu vienības – kopumā 48 komandas no piecām valstīm. Kā informē rīkotāji, nākamgad turnīrs solās būt vēl par vienu vecuma grupu bagātāks.

Šāds turnīrs tradicionāli tiek rīkots, lai popularizētu futbolu, paaugstinātu jauno futbolistu meistarību, nodibinātu kontaktus dažādu valstu un pilsētu futbola klubu starpā, kā arī lai noteiktu labākos spēlētājus un komandas. Turnīrs ir nosaukts Latvijas futbola Virslīgas visu laiku rezultatīvākā futbolista Viktora Dobrecova vārdā. Turnīrs pirmoreiz norisinājās 2010. gadā, bet jau gadu vēlāk tas ieguva starptautisku pieskaņu. Šīgada sacensību uzvarētāji balvā saņem pilnībā apmaksātu dalību 2017. gada turnīrā.


Informāciju sagatavoja:
"Dobrecova kauss" rīkotāji