Sestdien, 6. augustā, Majoru pludmalē norosinājās tradicionālais Jūrmalas kausa izcīņas turnīrs pludmales futbolā, kurā startēja arī sieviešu komandas. Septiņu vienību konkurencē pirmo vietu izcīnīja komanda "Pandas".

Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, dalībnieku skaits sieviešu turnīrā pieaudzis par divām komandām.

Ļoti pārliecinoši grupu turnīru aizvadīja Liepājas "Titāniks", kas izcīnīja piecas uzvaras un vienu reizi spēlēja neizšķirti. Otro vietu ieņēma "Rēzeknes novads", trešo vietu "Šerifs zeķē", savukārt ceturto - komanda "Pandas". Nedaudz pārsteidzoši tikai piekto vietu izcīnīja komanda "Rīgas šprotes", kas pagājušajā gadā ieņēma otro vietu. Visas spēles grupu turnīrā bija ļoti spraigas, par ko liecina tas, ka nevienā no tām netika fiksētas sagrāves.

Abos pusfinālos bija vērojamas bezkompromisa cīņas. "Rēzeknes novads" tikai pēcspēles sitienu sērijā pārspēja komandu "Šerifs zeķē" (pamatlaiks noslēdzās ar rezultātu 2:2, papildlaikā vārti netika gūti). Otrajā pusfinālā par lielu pārsteigumu parūpējās komanda "Pandas", kas ar rezultātu 1:0 pārspēja grupu turnīra uzvarētājas Liepājas "Titāniku".

Spēlē par trešo vietu Liepājas "Titāniks" neatstāja nekādas cerības komandai "Šerifs zeķē", sagraujot pretinieces ar rezultātu 7:1. Tikmēr fināls izvērtās ļoti aizraujošs. Pirmais puslaiks aizritēja ļoti piesardzīgi, nevienai no komandām neizveidojot patiešām reālus vārtu gūšanas momentus. Otrajā puslaikā spēle kļuva daudz ātrāka un ar vairāk bīstamiem momentiem pie abu komandu vārtiem. Puslaika vidū rezultātu atklāja "Rēzeknes novads", taču jau nākamajā uzbrukumā "Pandas" rezultātu izlīdzināja. Aptuveni minūti pirms pamatlaika beigām "Pandas" vēlreiz pārspēja pretinieču vārtsardzi, tādējādi izvirzoties vadībā ar 2:1. Lai kā Rēzeknes novada meitenes arī centās, izlīdzināt rezultātu viņām vairs neizdevās. Līdz ar to komanda "Pandas" kļuva par 2016. gada Jūrmalas/"White" kausa ieguvējām.

Turnīra rīkotāji īpašu pateicību sacensību organizēšanā velta Latvijas Futbola federācijai (LFF) un Latviešu sieviešu futbola patronam - "Bella" zīmolu pārstāvošajai "TZMO Latvija" kompānijai, kas ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja "TZMO SA" meitas uzņēmums Latvijā.

Plašāka informācija par turnīru un foto


Pēc rīkotāju sniegtās informācijas,
Latvijas Futbola federācija