komanda.lv Pirmās līgas čempionātā 6. un 7. augustā norisināsies 17. kārtas spēles, kurās savas bagātīgās uzvaru sērijas lūkos turpināt SK Babīte, AFA Olaine/SK Super Nova un FK Tukums-2000/TSS vienības.

Rēzeknes FA/BJSS – FK Tukums-2000/TSS

06.08 | 16:00 | RPD Sporta pārvaldes stadions – Rēzeknes komanda pēdējās kārtās spējusi nostiprināties kopvērtējuma otrajā pozīcijā, par kuru sezonas atlikušajā daļā, visticamāk, būs vissīvākā spēkošanās. Lai arī attālums no kopvērtējuma līderiem SK Babīte ir liels (11 punkti), par labu rēzekniešiem kalpo nu jau četru punktu pārsvars pār saviem tuvākajiem sekotājiem. Sestdienas mačā pārbaudījums mājiniekiem gan būs liels, jo tukumnieki uzvarējuši pēdējās piecās spēlēs pēc kārtas jeb kopš 4. jūnijā piedzīvotā zaudējuma pret FK Smiltene/BJSS, kas komandai ļāvis pakāpties uz turnīra tabulas sesto pozīciju. Izceļams, ka četrās no šīm spēlēm Tukuma pilsētas pārstāvji guvuši vismaz piecus vārtus, bet komandas baltkrievu leģionārs Dzmitry Kuzmin kļuvis par pārliecinošu sacensību rezultatīvāko spēlētāju. Pirmajā aplī šo vienību cīņā Rēzeknes pārstāvji uzvarēja ar 4:0.

JFK Saldus – FK Staiceles Bebri

06.08 | 16:00 | Brocēnu SC stadions – Gaidāma mača mājinieki iepriekšējā kārtā aizvadīja vienu no savām šīs sezonas sekmīgākajām spēlēm, kad mačā pret Tukuma komandu guva uzreiz trīs vārtus, piedzīvojot gan savu 14. zaudējumu tikpat cīņās. Iespējams, ka Saldus futbolistus šie precīzie sitieni būs iedrošinājuši, jo pirms tam komanda turnīrā bija guvusi tikai vienu vārtus. Staicelieši kopvērtējumā tikmēr ir 12. vietā ar iespējām pacīnīties par vietu desmitniekā. Pirmajā aplī FK Staiceles Bebri uzvarēja JFK Saldus ar rezultātu 3:0.

Valmiera Glass FK/BSS – FK Jēkabpils/JSC

06.08 | 16:00 | J. Daliņa stadions – Valmieras komanda pašlaik ir tuvākā kopvērtējuma vicelīderu Rēzeknes FA/BJSS sekotāja, atpaliekot no viņiem par četru punktu tiesu. Pēdējā laikā valmierieši pamazām sāk atgūt sev raksturīgo rezultātu stabilitāti, iepriekšējās septiņās spēlēs tiekot pie pieciem panākumiem. Tikmēr Jēkabpils vienība šosezon uzvarējusi vien divreiz, pēdējoreiz to paveicot 21. maijā. Tas jēkabpiliešiem kopvērtējumā ļauj apsteigt divas komandas, tomēr Valmieras pārstāvjiem jārēķinās, ka pirmajā aplī Jēkabpilī uzvara ar rezultātu 2:1 tika nodrošināta vien spēles kompensācijas laikā.

Skonto FC – FK Smiltene/BJSS

06.08 | 17:00 | Rīgas 49. vidusskolas stadions – Rīdziniekiem šis būs otrais mačs trīs dienu laikā, kas sekos pēc trešdien gūtās uzvaras pārceltajā 11. kārtas spēlē pret RTU FC (2:0). Cīņā par vietu kopvērtējuma labāko divniekā Skonto FC gan sākuši nedaudz iepalikt, kas saistīts arī ar klubam šonedēļ piemēroto disciplināro sodu, un pašlaik rēzeknieši ir jau piecu punktu atstatumā. Tikmēr smiltenieši pēc četru uzvaru sērijas nākamajos trīs mačos izcīnījuši tikai trīs punktus, tomēr vieta labāko deviņu komandu pulkā un izredzes pakāpties krietni augstāk komandai ir nemainīgi stabilas. Smiltenes pārstāvjiem pirmajā aplī izdevās atņemt skontiešiem divus punktus, kad mačs noslēdzās neizšķirti 2:2.

RTU FC – AFA Olaine/SK Super Nova

06.08 | 17:00 | RTU stadions – Olaines komanda ir viena no pēdējā laika sekmīgākajām turnīrā, par ko liecina iekrātā piecu uzvaru sērija. Ar vienu spēli rezervē AFA Olaine/SK Super Nova no Rēzeknes un Valmieras vienībām atpaliek attiecīgi par sešiem un diviem punktiem, bet iepriekšējā kārta komandai bija brīva, kas futbolistiem devis iespēju atvilkt elpu. Šoreiz pretim stāsies kopvērtējuma astotajā vietā esošā RTU FC komanda, kas pēdējā laikā spēlē mazāk sekmīgi, sešos mačos piedzīvojot piecas neveiksmes. Bezvārtu neizšķirts 0:0 – tāds ir iznākums abu komandu pirmā apļa mačam.

JDFS Alberts – FK Auda

06.08 | 18:00 | Stadions "Energoautomātika" – Lai arī gūti vien trīs vārti, pēdējās četrās spēlēs JDFS Alberts futbolisti piedzīvojuši tikai vienu zaudējumu, turklāt pret kopvērtējuma līderiem SK Babīte, un izcīnījuši septiņus punktus, kas ļāvis nostiprināties turnīra tabulas desmitajā vietā. Savukārt FK Auda pēdējā laikā cīkstējusies ar virkni no kopvērtējuma līderiem, kas licis nedaudz atkāpties kopvērtējuma tabulā – pašlaik septītā vieta un deviņi punkti aiz rēzekniešiem. Pirmajā aplī abas komandas aizvadīja saspringtu dueli, bet uzvaru cīņas izskaņā nodrošināja Ķekavas pārstāvji.

Preiļu BJSS – SK Babīte

07.08 | 16:00 | Preiļu novada BJSS stadions – Preiļu komanda kopvērtējumā pašlaik apsteidz vienīgi JFK Saldus un ir punkta atstatumā no par pozīciju augstāk esošās Jēkabpils vienības. Svētdien komandu sagaida liels pārbaudījums – cīņa pret pārliecinošajiem kopvērtējuma līderiem no SK Babīte, kuru kontā šosezon vienīgi uzvaras. Pirmajā aplī Babītes komanda varēja priecāties par panākumu ar rezultātu 4:1.

"Komanda" ir sporta preču veikals ar vairāku gadu pieredzi komandu ekipējuma tirdzniecībā. Tas piedāvā katram komanda.lv Pirmās līgas klubam īpaši izstrādātu lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija