Pašreizējie Latvijas kausa izcīņas trofejas īpašnieki FK Jelgava ceturtdien, 4. augustā, izbraukumā aizvadīs UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra trešās kārtas atbildes spēli, Jeruzalemes pilsētas stadionā "Teddy" tiekoties ar pagājušās sezonas Izraēlas čempionāta trešo labāko komandu Jeruzalemes Beitar.

Pirmajā abu komandu spēlē, kas pirms nedēļas notika Rīgā, tika fiksēts neizšķirts 1:1. Vienība, kas būs pārāka divu spēļu summā, kvalificēsies "play-off" kārtai. Tā UEFA Eiropas līgas atlases sacensībās ir pēdējā barjera pirms grupu turnīra.

Spēles sākums paredzēts plkst. 20:00 pēc Latvijas laika. Tiešraidē to būs iespējams redzēt televīzijas kanālā "Best4Sport".

Spēles sadaļa uefa.com mājaslapā

UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra trešajā kārtā jelgavnieki iekļuvuši pirmoreiz kluba vēsturē. Šajās sacensībās klubs startē ceturto reizi vēsturē un trešo sezonu pēc kārtas, bet līdz šim FK Jelgava labākais sasniegums bija divreiz sasniegtā otrā atlases sacensību kārta. Šīs sezonas pirmajā kvalifikācijas turnīra kārtā Jelgavas pārstāvji divu spēļu summā ar rezultātu 5:4 uzvarēja Islandes vicečempionus Breiðablik UBK, bet otrajā kārtā summā ar 3:0 apspēlēja Slovākijas otro labāk3o komandu Bratislavas Slovan.

Beitar klubs savas pastāvēšanas laikā sešas reizes kļuvis par Izraēlas čempionu, līdz šim pēdējo reizi to spējot 2008. gadā, kā arī septiņas reizes cēlis virs galvām Izraēlas kausa izcīņas trofeju, kas visnesenāk padevies 2009. gadā. Eirokausu turnīros Jeruzalemes klubs līdz šim pie skaļiem panākumiem nav ticis, bet šīs sezonas UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā tam iepriekš izdevās apspēlēt gan Bosnijas un Hercegovinas vicečempionus Tuzlas Sloboda, gan Kipras pārstāvjus AC Omonia.

Trešo kārtu pārvarējušās komandas spēkosies "play-off" kārtā, kas ir pēdējā barjera pirms UEFA Eiropas līgas grupu turnīra. "Play-off" kārtas pāru izloze notiks 5. augustā.

FK Jelgava ir vienīgie Latvijas pārstāvji, kas turpina dalību šīs sezonas Eirokausu turnīros.


Latvijas Futbola federācija