No 5. līdz 7. augustam Liepājā turpināsies vērienīgā bērnu futbola turnīra "Dobrecova kauss" šīgada sacensības, kad trīs vecuma grupās laukumā dosies kopumā 56 komandas no septiņām valstīm.

Šīgada "Dobrecova kausa" sacensības tika ievadītas jūnijā, kad cīņā devās U-8, U-9 un U-13 vecuma grupu vienības – kopumā 48 komandas no piecām valstīm. Nu pienākusi kārta par uzvarētāju kausiem spēkoties U-10, U-11 un U-12 vecuma grupu futbolistiem.

Turnīra tabulas, spēļu grafiki un cita informācija

Gaidāmajās sacensībās ar dažādu klubu Latvijas jaunajiem futbolistiem spēkosies arī Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas, Polijas un Uzbekistānas pārstāvji.

Šāds turnīrs tradicionāli tiek rīkots, lai popularizētu futbolu, paaugstinātu jauno futbolistu meistarību, nodibinātu kontaktus dažādu valstu un pilsētu futbola klubu starpā, kā arī lai noteiktu labākos spēlētājus un komandas. Turnīrs ir nosaukts Latvijas futbola Virslīgas visu laiku rezultatīvākā futbolista Viktora Dobrecova vārdā. Turnīrs pirmoreiz norisinājās 2010. gadā, bet jau gadu vēlāk tas ieguva starptautisku pieskaņu. Šīgada sacensību uzvarētāji balvā saņem pilnībā apmaksātu dalību 2017. gada turnīrā.


Pēc rīkotāju sniegtās informācijas,
Latvijas Futbola federācija