Noslēdzošās septiņas komanda.lv Pirmās līgas čempionāta jūlija mēneša spēles notiks sestdien, 30. jūlijā, stadionos Smiltenē, Ķekavā, Brocēnos, Staicelē, Preiļos, Rīgā un Jēkabpilī.

FK Smiltene/BJSS – Rēzeknes FA/BJSS

13:00 | Smiltenes pilsētas (Tepera) stadions – Smiltenieši pēdējās sešās spēlēs piedzīvojuši tikai vienu zaudējumu, bet pēdējo deviņu maču šķērsgriezumā komanda tikusi pie septiņām uzvarām, kas tai ļauj ieņemt kopvērtējuma astoto vietu. Spraigā situācija kopvērtējuma tabulā liek arī Smiltenes pārstāvjus uzskatīt par reāliem pretendentiem uz cīņu par vietu starp turnīra trim labākajām komandām. Tikmēr Rēzeknes komanda pašlaik ir kopvērtējuma vicelīdere, lai arī pēdējās piecās spēlēs vienībai izdevies iekrāt vien septiņus punktus. Abu komandu pirmā apļa tikšanās reizē Rēzeknes FA/BJSS savā laukumā bija pārliecinoši pārāka ar rezultātu 7:0.

FK Auda – SK Babīte

14:00 | Audas stadions, Ķekava – FK Auda futbolisti kopvērtējumā par diviem punktiem apsteidz smilteniešus un pašlaik atrodas sestajā vietā, bet iepriekšējā kārtā Ķekavas pārstāvjiem pēc divu maču pārtraukuma izdevās atgriezties uz uzvaru ceļa. SK Babīte jau kopš sezonas sākuma ir kopvērtējuma līdere, kas uzvarējusi visās 14 līdz šim aizvadītajās spēlēs un savus tuvākos sekotājus turnīra tabulā pašlaik apsteidz par 11 punktiem. Pirmajā aplī līderi apspēlēja FK Auda komandu ar rezultātu 4:0.

JFK Saldus – FK Tukums-2000/TSS

16:00 | Brocēnu SC stadions – Saldus komanda jau ilgāku laiku ir pārliecinoša turnīra pastarīte, kas joprojām atrodas savu pirmo kopvērtējuma punktu meklējumos. Vārtus vienība nav guvusi piecos čempionāta mačos pēc kārtas, bet sestdien tai pretim stāsies kopvērtējuma septītajā vietā esošie tukumnieki, kuri pašlaik par punktu atpaliek no FK Auda un par punktu apsteidz Smiltenes komandu. FK Tukums-2000/TSS kontā ir jau četras uzvaras pēc kārtas, šajos mačos gūstot kopumā 24 vārtus un pārspējot arī pagājušās sezonas Pirmās līgas vicečempionus Valmiera Glass FK/BSS. Šo vienību pirmā apļa cīņa noslēdzās ar graujošu tukumnieku uzvaru – 10:0.

FK Staiceles Bebri – Valmiera Glass FK/BSS

17:00 | LFF mācību un treniņu centrs "Staicele" – Staiceles komanda palikusi nepārspēta iepriekšējās divās spēlēs, kas kopvērtējumā to ierindo 13. pozīcijā un ļauj iesaistīties cīņā par vietu labāko desmitniekā. Tikmēr Valmieras komanda, pēdējās četrās spēlēs ciešot divas neveiksmes, turnīra tabulā atkāpusies uz ceturto vietu četrus punktus aiz rēzekniešiem. Pirmajā aplī šo komandu mačā valmieriešiem izdevās uzvarēt ar rezultātu 1:0.

Preiļu BJSS – RTU FC

17:00 | Preiļu mākslīgā seguma futbola laukums – Pateicoties pēdējā laika panākumiem jeb septiņiem punktiem iepriekšējās piecās spēlēs, Preiļu futbolisti ir atrāvušies no turnīra tabulas apakšas un tagad tikai par punktu atpaliek no 13. vietā esošajiem jēkabpiliešiem. Savukārt RTU FC pašlaik meklē galu četru zaudējumu sērijai, kas komandu bez punktiem atstājusi jau kopš 22. maija spēles pret JFK Saldus. Kopvērtējumā rīdzinieki ieņem devīto vietu, un no labāko trijnieka viņus šķir astoņi punkti. Turnīra pirmajā aplī RTU FC savā laukumā guva virsroku pār Preiļu BJSS ar rezultātu 3:1.

Skonto FC – FK Ogre

18:00 | "Skonto" stadions, Rīga – Pēdējā laikā Skonto FC futbolistiem nācies tikties ar vairākām no turnīra līdervienībām, kas lielā mērā sekmējis vien četrus iegūtus punktus iepriekšējo četru maču laikā. Kopvērtējuma tabulā galvaspilsētas pārstāvji līdz ar to atkāpušies uz piekto vietu. No vicelīderiem viņus šķir pieci punkti, taču jāņem vērā, ka Skonto FC pašlaik vēl ir viena spēle rezervē. Tikmēr FK Ogre futbolistiem pēdējā laikā savu sniegumu izdevies uzlabot – piecos mačos tikai divi zaudējumi, iekrāti septiņi punkti un tikai viena punkta atstatums no labāko desmitnieka. Pirmajā aplī Skonto FC pretinieku laukumā uzvarēja ogrēniešus ar 2:0.

FK Jēkabpils/JSC – JDFS Alberts

18:30 | Jēkabpils SC stadions – Gaidāmās spēles laukuma saimnieki bez uzvarām ir kopš 21. maijā gūtās salīdzinoši skaļās uzvaras pār FK Auda, bet kopš tā laika Jēkabpils pārstāvjiem izdevies iekrāt tikai vienu punktu. Kopvērtējumā vienība pašlaik ieņem 13. vietu, par punktu apsteidzot Preiļu komandu un no priekšā esošās Staiceles vienības atpaliekot par pieciem punktiem. JDFS Alberts futbolisti, kuri iepriekšējās trīs spēlēs zaudējuši tikai vienreiz, pašlaik noslēdz turnīra tabulas pirmo desmitnieku. Tai ir viena punkta pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem, bet no devītās pozīcijas to šķir seši punkti. Neizšķirts 2:2 – tāds bija abu komandu pirmā apļa savstarpējā mača iznākums.

 Iepriekšējās kārtas spēļu apskats

"Komanda" ir sporta preču veikals ar vairāku gadu pieredzi komandu ekipējuma tirdzniecībā. Tas piedāvā katram komanda.lv Pirmās līgas klubam īpaši izstrādātu lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija