Jura Docenko futbola skolas Alberts 2003., 2004. un 2005. gadā dzimušo jauniešu komandas no 17. līdz 23. jūlijam piedalījās pasaulē lielākajā jauniešu futbola turnīrā "Gothia Cup", kas norisinājās Zviedrijā, Gēteborgā. Latviju prestižajās sacensībās pārstāvēja arī divu citu klubu jaunie futbolisti.

2005. dzimšanas gada jauniešu komandu turnīrā kopumā piedalījās 119 komandas no dažādām pasaules valstīm, un, uzvarot divās no trim grupas spēlēm, JDFS Alberts iekļuva A "play-off" turnīrā. 1/16 finālā komanda pārspēja Zviedrijas pārstāvjus Nacka FC ar rezultātu 3:1, savukārt astotdaļfinālā piekāpās spēcīgam pretiniekam no Vācijas KFV Segeberg-2.

Komandas treneris Andis Dombrovskis: "Kopumā uzskatu, ka esam sekmīgi startējuši turnīrā un parādījuši labu sniegumu. Ikviens spēlētājs deva savu ieguldījumu panākumos, un visi spēlētāji piedalījās visās mūsu aizvadītajās spēlēs. 9.-16. vieta no 116 komandām, domāju, nav nemaz tik slikti!"

2004. dzimšanas gada komandu vecuma grupā kopsummā startēja 194 vienības no 41 pasaules valsts. Uzvarot visās trīs spēlēs savā apakšgrupā, JDFS Alberts komanda ierindojās pirmajā vietā un tādējādi turpināja spēlēt A "play-off" sacensībās. 1/32 fināla spēlē komanda uzvarēja pretiniekus no Zviedrijas Jonkopings Sodra IF ar rezultātu 6:1, tomēr 1/16 finālā pretim stājās komanda no Vācijas, kurai mūsu jaunieši piekāpās, tādējādi ieņemot 16.-32. vietu.

Treneris Gatis Kalniņš: "Kopumā ļoti labs turnīrs, un spēle, ko parādījām, ļoti iepriecināja mani un arī citus trenerus, neskatoties uz to ka, mājās palika ievērojams spēks (spēlētāji), kas var pastiprināt komandu. Tāpēc turpinām trenēties un kļūstam vēl spēcīgāki!"

2003. dzimšanas gada komandu sacensībās startēja 137 komandas no 31 valsts. Sākumā savā apakšgrupā JDFS Alberts nospēlēja divas spēles neizšķirti un piedzīvoja vienu zaudējumu, kas ļāva turpināt spēlēt B "play-off" turnīrā. Tur 1/32 fināla spēlē pēcspēles sitienos tika uzvarēti pretinieki no Zviedrijas. Arī 1/16 fināla spēlē pret Vācijas komandu spēles rezultāts izšķīrās pēcspēles sitienos, kur šoreiz veiksme nebija mūsu komandas pusē.

JDFS Alberts jauniešu komandas jau tradicionāli katru gadu piedalās "Gothia Cup", tādējādi novērtējot futbola kvalitāti citu valstu jauniešu komandu izpildījumā, smeļoties milzīgu pieredzi un gūstot pozitīvas emocijas.

Citi Latvijas pārstāvji

Turnīrā piedalījās arī Šitika Futbola skolas U-14 vecuma grupas komanda, kas jūnijā pie šīs ceļazīmes tika Latvijas Futbola federācijas un pasaules vadošās gultņu kompānijas "SKF" kopīgi rīkotajā atlases turnīrā "SKF Meet the World", kā arī Skonto FC U-17 vecuma vienība. Šitika Futbola skolas pārstāvji savā apakšgrupā ieņēma pirmo vietu, bet A "play-off" turnīrā izstājās pēc pirmās izslēgšanas cīņu kārtas, bet Skonto FC futbolisti savā konkurencē tika līdz ceturtdaļfinālam.


Pēc JDFS Alberts sniegtās informācijas,
Latvijas Futbola federācija