Jūlija ievadā Slovākijā jau 15. gadu pēc kārtas norisinājās starptautiskais futbola turnīrs jauniešiem "Fragaria Cup". Tajā ar sešām komandām piedalījās Latvijas kluba SK Super Nova pārstāvji, startējot vecuma grupās no 2002. līdz 2005. dzimšanas gada zēniem, kā arī 2008. dzimšanas gada puišu konkurencē.

Pirmo vietu SK Super Nova futbolisti izcīnīja 2002. dzimšanas gada grupā, kur 15 komandu konkurencē kopumā desmit spēlēs tika izcīnītas astoņas uzvaras, piedzīvots tikai viens zaudējums un iekrāts arī viens neizšķirts. Finālā Latvijas pārstāvji mērojās spēkiem ar Cautis Steaua Sudului vienību no Rumānijas, gūstot panākumu ar 1:0. Par turnīra labāko pussargu tika nosaukts SK Super Nova futbolists Rūdolfs Zeņģis.

"Pirms šī turnīra biju nedaudz satraucies par tik lielu spēļu skaitu, jo visas sezonas garumā Latvijas Jaunatnes čempionātā ir 18 spēles, bet šeit piecās dienās bija desmit mači (spēles laiks 2x25 minūtes). Paldies puišiem par nopietno attieksmi visa turnīra garumā. Tagad ir jāizanalizē spēles un jāgatavojas nākamajiem turnīriem. Tālāk plānojam apmeklēt turnīru Somijā, Turku pilsētā, kas norisināsies jūlija beigās. Augusta mēnesī  mums ir treniņnometne Rojā, un tad sākas Latvijas Jaunatnes čempionāta otrais aplis. Liels paldies vecākiem, kuri bija ieradušies Slovakijā un atbalstīja komandu," pauž komandas treneris Sergejs Podoļako.

Pirmo vietu SK Super Nova ieguva arī 2003. dzimšanas gada komandu konkurencē, kur 17 vienību bagātajā turnīrā desmit cīņās tika iekrātas septiņas uzvaras, divi zaudējumi un viens neizšķirts. Finālā latviešiem pretim stājās slavenā Ukrainas kluba FC Dinamo Kiev pārstāvji, kuri tika uzvarēti ar rezultātu 1:0. Arī šajā turnīrā SK Super Nova pārstāvis tika pie labākā pussarga balvas – Bruno Melnis.

"Vispirms lielu paldies par komandas sagatavošanu vēlos izteikt treneriem Aleksandram Basovam un Vladimiram Beškarevam. Atkārtošos, ka spēļu skaits bija liels tik īsā laika periodā. Paldies puišiem par lielisko futbolu piecu dienu laikā. Jāpiemin, ka šī vecuma puišiem šis ir pirmais gads 11:11 futbolā. Paldies vecākiem, kuri atbalstīja komandu. Gribu īpašu paldies pateikt trim komandas puišiem, kuri dzimuši 2004. gadā un ir jaunāki par pārējiem spēlētājiem," izceļ S. Podoļako.

Kopumā 33 komandas sacentās 2004. dzimšanas gada futbolistu konkurencē, kur Latvijas pārstāvji ieņēma 12. vietu. Vienības ceļš izslēgšanas spēļu turnīrā apstājās astotdaļfinālā, kur ar 0:2 tika zaudēts Slovākijas komandai Tatran Prešov.

"Neskatoties uz to, ka šajā turnīrā nepiedalījās četri potenciālie pamatsastāva spēlētāji, komanda izcīnīja pirmo vietu savā apakšgrupā. Trīs spēlētāji spēlēja 2003. dzimšanas gada futbolistu komandā, bet viens spēlētājs palika Latvijā veselības problēmu dēļ. Gribētos pateikt lielu paldies 2004. dzimšanas gada puišiem par to, ka visa turnīra garumā parādīja lielisku cīņas garu," komentē komandas treneris Aleksandrs Štekeļs.

Piekto vietu SK Super Nova izcīnīja 33 komandu bagātajā 2005. dzimšanas gada futbolistu turnīrā, kur pēc ieņemtas pirmās vietas apakšgrupā un pārvarēta astotdaļfināla sekoja zaudējums ceturtdaļfināla mačā pret Baltkrievijas futbolistiem no FC Minsk 1 komandas ar 0:2.

"Savā apakšgrupā komanda uzrādīja maksimālo rezultātu un izcīnīja uzvaras visās septiņās spēlēs. Astotdaļfinālā pret ACS Kids Tampa Brasov visas spēles garumā puiši tehniski mēģināja atspēlēties, ielaižot vārtus spēles sākumā. Izveidojot daudzus momentus, Krišjānis Āboltiņš ar sitienu ar galvu izlīdzināja rezultātu divas minūtes pirms spēles beigām, bet pēc deviņu metru sitienu sērijas komanda tika tālāk. Ceturtdaļfinālā visi vārti, kurus guva pretinieki, bija individuālas kļūdas, kas radās divcīņā soda laukumā," pauž A. Štekeļs.

Ar divām komandām SK Super Nova startēja 2008. dzimšanas gada futbolistu konkurencē, kur starp 27 vienībām ieņēma 13. un 24. vietu.

"Latvijā šajā vecumā komandas spēlē bez rezultātu fiksēšanas, jo šie puišiem ir pirmie soļi futbolā. Šis brauciens komandām bija kā iepazīšanās turnīrs, kur bērni piedalījās atklāšanā, apmeklēja baseinu un iepazina laukumā citu valstu komandas. Paldies vecākiem, kuri devās līdzi puišiem un atbalstīja," pauž komandas treneris Pāvels Treskovs.

Plašāka informācija par SK Super Nova komandu rezultātiem turnīrā Slovākijā atrodama ŠEIT.


Informāciju sagatavoja:
SK Super Nova