Latvijas Futbola federācijas (LFF) organizēto C-LFF treneru licences kursu dalībnieki, sadarbojoties ar Futbola skolu "LEEVON", 25. jūlijā novadīja pašu izplānotos bērnu futbola svētkus Rīgas Klasiskās ģimnāzijas laukumā. Šīs atklātās futbola nodarbības palīdzēja topošajiem C-LFF kategorijas treneriem praksē izmēģināt kursos iegūtās zināšanas darbā ar bērniem U-4, U-5 un U-6 vecuma grupās, kas šajā apmācības programmā šogad iekļautas pirmoreiz.

 Foto no bērnu futbola svētkiem

Piedalīties bezmaksas atklātajās futbola nodarbībās tika aicināti bērni vecumā no četriem līdz sešiem gadiem, bet pasākumā dažādus uzdevumus un vingrinājumus vadīja topošie un esošie bērnu un jauniešu treneri, kuri šobrīd savas zināšanas un prasmes papildina C-LFF kategorijas kursos. Šo kursu studenti iepriekš veica pasākuma aktivitāšu plānošanu, bet futbola svētku norises dienā izveidoja sešas speciālistu grupas, lai katrai bērnu vecuma grupai tiktu divu treneru grupu uzmanība. Lielu artavu futbola svētku organizēšanā sniedza Futbola skola "LEEVON" un tās valdes loceklis Māris Landmanis, par ko LFF izsaka īpaši lielu pateicību un gandarījumu.

"Tā kā atklātās futbola nodarbības tematika bija "Zoodārzs", C-LFF kursu studenti atbilstoši tematikai bija piedomājuši gan pie uzdevumiem un vingrinājumiem, gan pie kopējās pasākuma saturiskās tematikas. Bērniem bija iespēja iejusties multfilmas "Madagaskara" varoņu lomās, tēlojot pingvīnus, zebras, lauvas un begemotus, "pabarot" žirafi Melvinu, kā arī caur futbola prizmu iepazīt Latvijā sastopamo dzīvnieku un putnu paradumus - tēlot stārķus, pīles, lāčus un vilkus. Šādos uzdevumos C-LFF kursu studenti centās gan ieinteresēt bērnus trenēties futbolā, gan arī parādīt bērnu vecākiem, ka bērnu un jauniešu futbols ir interesants piedzīvojums, kas ir piemērots un saistošs ikvienam," izceļ viens no kursu studentiem Mārtiņš Menniks.

Pasākumā piedalījās vairāk nekā 40 bērni un viņu vecāki, bet meistarklasi viņiem demonstrēja profesionāli sportisti/treneri, ieskaitot Jevgēniju Laizānu un Alekseju Kolesņikovu.

"Pasākumā valdīja pozitīva atmosfēra ar futbola elementiem un rotaļām. Vēl pievilcīgāku atmosfēru un sajūsmu bērniem radīja viņu iemīļotie zoodārza iemītnieki, kuru ādā viņi varēja iejusties un spēlēt futbolu kā krabīši, zaķi, lāči un citi zvēri. Bērni varēja iemācīties jaunus trikus un nodemonstrēt savu veiklību futbolā, iegūt balvas, kā arī iepazīties ar saviem vienaudžiem un pierakstīties uz turpmākām futbola nodarbībām sevis izvēlētā laikā," piebilst cits C-LFF kursu students Jānis Sticenko.


Latvijas Futbola federācija un FS "LEEVON"