No 21. līdz 24. jūlijam Somijas pilsētā Kokolā notika tradicionālais "Kokkola Cup" turnīrs, kas šogad svinēja savu 32. gadskārtu. Kā vienīgie pārstāvji no Latvijas šogad turnīrā startēja FK Iecava, kas bija pārstāvēti ar trim komandām. Divas komandas startēja 2006. dzimšanas gada zēnu komandu konkurencē. Kopumā šajā vecuma grupā piedalījās 38 komandas, kas bija sadalītas Elites (15 komandas) un B grupās (23 komandas).

FK Iecava-1 komanda Elites turnīrā, iegūstot otro vietu savā apakšgrupā, iekļuva ceturtdaļfinālā, kur ar 3:0 pārspēja Somijas komandu Jippo no Joensū pilsētas, bet vēlāk pusfinālā dramatiskā cīņā pēcspēles sitienu sērijā ar 3:2 pārspēja Oulu OLS vienību. Finālā pretim stājās Anglijas komanda West Bromvich Albion. Lai arī kā pirmie vārtus guva pretinieki, FK Iecava puiši spēja atspēlēties un gūt skaistu uzvaru ar 5:1, kļūst par turnīra čempioniem U-10 Elites turnīrā.

Citviet FK Iecava-2 komanda B grupas turnīrā ieguva 11. vietu, savukārt trešā FK Iecava pārstāve startēja U-9 vecuma grupas konkurencē, kurā spēles notika bez rezultātu fiksēšanas turnīra tabulā. Šī komanda sešās spēlēs guva divas uzvaras un divreiz cīnījās neizšķirti.


Informāciju sagatavoja:
FK Iecava