Šajā nedēļas nogalē, 23. un 24. jūlijā, pēc nepilna mēneša pārtraukuma, kas bija saistīts ar komandu iesaistīšanos Latvijas Kausa izcīņā, futbola notikumu kalendārā atgriežas "komanda.lv" Pirmās līgas 15. kārtas spēles, tādējādi noslēdzot čempionāta pirmo apli. Futbola līdzjutēji var gatavoties doties uz stadionu un atbalstīt savas mīļākās komandas un futbolistus stadionos Tukumā, Staicelē, Rīgā, Saldū, Ķekavā, Ogrē un Olainē.

Kārtas izspēle sestdien, 23. jūlijā, sāksies plkst. 17:00 Tukumā, kur vietējā FK Tukums 2000 TSS komanda tiksies ar Valmiera Glass FK/ BSS futbolistiem. Valmierieši ar izcīnītajiem 27 punktiem pašlaik turnīra tabulas kopvērtējumā atrodas 3. vietā, un spēle pret 7. vietā esošajiem tukumniekiem palīdzēs cīņā par godalgotajām kārotajām vietām sezonas noslēgumā.

Paralēli šim mačam LFF mācību un treniņu centrā "Staicele" laukumā dosies vietējā FK "Staiceles Bebri" un FK "Jēkabpils/JSC" spēlētāji. Abas komandas turnīra tabulas kopvērtējumā pašlaik dala divi punkti, tāpēc savstarpējā spēle pret tiešo konkurentu katrai komandai ir ļoti nozīmīga. Atgādinām, ka gan staicelieši, gan jēkabpilieši iepriekšējā nedēļas nogalē piedzīvoja zaudējumus Latvijas Kausa izcīņas astotdaļfinālā, tāpēc vienlaikus šī spēle kļūs par rādītāju tam, kura komanda spēja sekmīgāk atjaunoties pēc cīņām pret "SynotTip" Virslīgas čempionāta klubiem.

Plkst 18:00 "Energoautomātikas" stadionā, Rīgā sāksies spēle starp JDFS Alberts un SK Babīte. Pašreizējie čempionāta līderi SK "Babīte" tiksies ar turnīra tabulas 10. vietā esošo JDFS Alberts komandu. Līdzīgi kā visas pārējās spēles, arī šī 15. kārtas spēle būs abu komandu pirmā savstarpējā cīņā šajā sezonā.

Vienlaikus ar šo spēli Brocēnu SC stadionā sāksies mačs starp JFK Saldus un FK Smiltene/ BJSS komandām. Laukuma saimnieki joprojām šajā čempionātā cīnās bez punktiem, tāpēc savu skatītāju priekšā centīsies pirmo apli noslēgt ar pozitīvu rezultātu mačā pret 9. vietā esošo FK Smiltene/ BJSS.

Trīs spēles šīs kārtas ietvaros paredzētas arī svētdien, 24. jūlijā. FK Auda komanda, kas turnīra tabulā pašlaik ieņem sesto pozīciju, savā laukumā Ķekavā plkst 14:00 uzņems par diviem punktiem atpaliekošo RTU FC. Attiecīgi arī šai spēlei ir būtiska nozīme no turnīra tabulas viedokļa abām komandām - tiešajām konkurentēm.

Plkst 15:00 FK Ogre uzņems turnīra tabulas vicelīderus Rēzeknes FA/ BJSS. Kamēr rēzeknieši cīnās par iekļūšanu Virslīgas čempionātā, ogrēniešiem šajā spēlē gūtie punkti teorētiski ļautu ielauzties kopvērtējuma pirmajā desmitniekā.

Visbeidzot plkst 18:00 Olaines pilsētas stadionā vietējā AFA Olaine/SK Super Nova komanda uzņems Skonto FC futbolistus. Šajā spēlē tiksies turnīra pirmā piecinieka komanda, kura šķir tikai viens punkts, tādējādi spēles uzvarētāju prognozēt šobrīd būtu ļoti grūti. Skontieši pirms šīs spēles aizvadīja Latvijas Kausa izcīņas astotdaļfināla cīņu ar FK Jelgava, kamēr viņu pretiniekiem bija par vienu nedēļu vairāk laika sagatavoties šim mačam.

Askerovs atzīts par komanda.lv Pirmās līgas jūnija labāko futbolistu“komanda.lv” Pirmās līgas spēlēm iespējams sekot līdzi LFF.lv mājaslapā, savukārt maču teksta tiešraides būs pieejamas online.lff.lv platformā.

"Komanda" ir sporta preču veikals ar vairāku gadu pieredzi komandu ekipējuma tirdzniecībā. Tas piedāvā katram komanda.lv Pirmās līgas klubam īpaši izstrādātu lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija