Otrdien, 19. jūlijā, UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas 2. kārtas atbildes spēles norises dienā Liepājā notika Latvijas Futbola federācijas (LFF) un biedrības "Latvijas Futbola virslīga" (LFV) kopīgi rīkotais seminārs "SynotTip" Virslīgas klubiem ar mērķi veicināt klubu savstarpējo sadarbību un pieredzes apmaiņu darbā ar līdzjutējiem, kā arī dažādām citām mārketinga un sabiedrisko attiecību aktivitātēm. Šāda semināra rīkošana kļuva iespējama, pateicoties arī UEFA sniegtajām rekomendācijām un praktiskiem padomiem, tostarp, kontaktu veidošanā ar Austrijas kluba "FC Red Bull Salzburg" pārstāvjiem.

 LFF un LFV seminārs kopā ar Virslīgas klubiem (19.07.2016.)

Ar prezentāciju par kluba ietvaros rīkotajām aktivitātēm un galvenajiem izaicinājumiem darbā ar līdzjutējiem un fanošanas kultūru Austrijā kopumā klātesošajiem stāstīja arī FC “Red Bull Salzburg" atbildīgā persona attiecīgajā jomā - Georg Rieger (supporter liasson officer - angļu valodā).

Vienu no pazīstamākajiem Austrijas klubiem (iepriekš bija zināms ar nosaukumu "SV Austria Salzburg") 2005. iegādājās pasaulē zināmais "Red Bull GmbH" zīmols, investējot kluba struktūrā ievērojamus finanšu un administratīvos līdzekļus un veicot vairākas kardinālais pārmaiņas gan kluba vizuālajā tēlā, gan arī tā praktiskajā darbā ar līdzjutējiem. Šodien klubam ir fanu bāze ar vairāk nekā 2000 aktīvajiem līdzjutējiem, savukārt mājas spēles tas aizvada "Red Bull Arena" stadionā, kurā ir ietilpība 31 000 skatītāju.

Ar vizuālo prezentāciju par savu mājas spēļu organizēšanu un līdzjutējiem piedāvātās bagātīgās izklaides programmas klāstu Skonto stadionā uzstājās arī Virslīgas čempionāta šīs sezonas jaunpienācēju FC "Riga" pārstāvji Uldis Supe un Harvejs Rudzītis. Biedrības "LFV" komunikācijas vadītājs Kārlis Dārznieks tikmēr iepazīstināja semināra dalībniekus ar aktuālajiem datiem un tendencēm Virslīgas klubu oficiālo sociālo tīklu kontu sekotāju vidū, kā arī sociālajos tīklos veiktajām aktivitātēm.

Semināra laikā Virslīgas klubu atbildīgās personas kopā ar LFF un LFV pārstāvjiem savstarpēji diskutēja par veidiem, kā efektīvāk mūsdienās izmantot dažādu komunikācijas līdzekļu un aktivizācijas pasākumu sniegtās iespējas gan līdzjutēju piesaistīšanai futbola spēlēs Latvijā, gan arī lojālo līdzjutēju fanu bāzes vairošanā un tradīciju veidošanā klubu vidū. 

Plašāka informācija par UEFA sniegtajām rekomendācijām līdzjutēju piesaistīšanas jomā mūsdienu futbolā pieejama (angļu valodā) UEFA.org oficiālajā mājaslapā.

LFF izsaka pateicību biedrības "Latvijas Futbola virslīga" kolēģiem par sadarbību šī semināra organizēšanas jautājumos!


Latvijas Futbola federācija