No 13. līdz 14. jūlijam LFF mācību un treniņu centrs "Staicele" tika aizvadīta piektā sesija C-LFF apmācības kursu sievietēm, kurā piedalījās deviņas topošās treneres. Praktiskajās nodarbībās studentes izmantoja iepriekšējās sesijās iegūtās teorētiskās zināšanas par treniņa nodarbības plānošanu, vadīšanu, analīzi, kā arī savstarpēji izvērtēja citu kursantu darbu.

"Staicelē guvām pieredzi, ko ikdienā mēs paši neievērojam, jo ikdienā mums neviens nepienāks klāt un nepateiks kā būtu pareizāk, vai tieši pretēji, tas bija labi. Mums bija iespēja paskatīties un izbaudīt kā treniņu vada citi un varbūt aizņemties kādu ideju savam treniņu procesam. Grūtākā daļa bija iedomāties, ka pretī stāv bērni, bet patiesībā stāv cilvēki, jau ar pieredzi un tā ir liela atšķirība mācīt kaut ko bērnam kurš tiešām to nemāk un it kā mācīt, kādam kurš to jau māk. Tāpat atkal pierādījās cik lietderīgi ir visu izrunāt un uzklausīt kolēģu domas. Pēc nodarbībām mācījāmies gan pašas meklēt lietas, ko uzlabot, gan uzklausījām un diskutējām ar citām jaunajām trenerēm, lai turpmāk treniņu process būtu kvalitatīvāks," izceļ studente Krista Enģele. 

 

C-LFF STUDENTU SARAKSTS 

Dana Nikola Ņikitina (AFA Olaine)
Valērija Jevstigņejeva (AFA Olaine)
Karolīna Mazira (FK Spartaks Jūrmala)
Sabina Kadirova (SK Babīte)
Anastasija Ročāne (Rīgas Futbola skola)
Anna Poņatovska (JFA Jelgava)
Krista Eņģele (Talsu novada SS)
Olga Kopilova (Rēzeknes novada BJSS / VRS-Optimists-R)
Laura Voltere (FK Tukums 2000)

Pēc šīs sesijas studentēm vēl paredzētas četras nodarbību sesijas Rīgā, kā arī gala eksāmens 22. un 23. augustā.

Latvijas Futbola federācija pirmoreiz ieviesusi specializētu treneru apmācības kursu sievietēm, kas ilgst no 2016. gada maija līdz augustam. Iegūtā licence atbildīs visām C-LFF trenera licences specifikācijām. Šīs licences īpašnieces var pastāvīgi trenēt bērnus vecumā līdz 12 gadiem, kā arī asistēt galvenajam treneriem ar U13- U18 un Otrās līgas komandām.


Latvijas Futbola federācija