Deviņkārtējie Latvijas čempioni telpu futbolā FK Nikars ceturtdien, 7. jūlijā, notikušajā izlozē uzzināja savus pretiniekus jaunās sezonas "UEFA Futsal Cup" turnīrā. Dalību sacensībās Latvijas pārstāvji, kā ierasts, uzsāks no pamatturnīra kārtas.

Jaunās sezonas turnīrs sāksies augustā ar priekšsacīkšu kārtu, kurā piedalīsies 32 komandas. Pamatturnīrā iekļūs atlases sacensību astoņu apakšgrupu uzvarētāji, kur tiem pievienosies 16 pamatturnīrā automātiski iekļuvušie klubi. Starp tiem ir arī FK Nikars, kas šosezon turnīra dalībnieku reitingā sasnieguši sev rekordaugsto desmito ranga pozīciju.

Izloze Latvijas pārstāvjus ierindoja pamatturnīra 3. apakšgrupā kopā ar sacensību mājiniekiem Varnas Grand Pro (Bulgārija), kā arī labākajām priekšsacīkšu kārtas C un E grupu komandām. C apakšgrupā par vietu pamatturnīrā spēkosies Hamburgas Panthers (Vācija), Sandefjord (Norvēģija), Kišiņevas Classic (Moldova) un Kārdifas Universitātes futzāla kluba komanda (Velsa), bet E grupā tiksies Amsterdamas SV (Nīderlande), Gēteborgas IFK (Zviedrija), SC Kaiserebersdorf (Austrija) un FC Cosmos (Igaunija).

Pamatturnīra spēles norisināsies laikā no 11. līdz 16. oktobrim, un tajā pie vietas Elites kārtā tiks pa divām labākajām komandām no visām sešām pamatturnīra kārtas apakšgrupām. Elites kārtā šiem 12 klubiem pievienosies četras turnīra reitingā visaugstāk izliktās komandas – Almati Kairat (Kazahstāna), Inter FS (Spānija), Jugorskas Ugra (Krievija) un Maskavas FC Dynamo (Krievija).

Elites kārtas sacensības četrās apakšgrupās norisināsies novembra beigās, bet finālturnīru sasniegs katras apakšgrupas labākā komanda. Finālturnīra cīņas norisināsies aprīlī.

Pagājušajā sezonā FK Nikars "UEFA Futsal Cup" pamatturnīra spēles uzņēma savā laukumā, vien par mata tiesu atpaliekot no vietas Elites kārtā. Pēcāk aprīlī FK Nikars devīto gadu pēc kārtas kļuva par Latvijas čempioniem.

Latvijas Futbola federācija novēl FK Nikars īstenot savas sportiskās ambīcijas un sekmīgi apliecināt sevi uz Eiropas klubu turnīra skatuves!


Latvijas Futbola federācija