No 30. jūnija līdz 3. jūlijam Igaunijas kūrorta pilsētā Pērnavā notika ikgadējais starptautiskais turnīrs “Summer Cup”, kur meiteņu konkurencē Latviju pārstāvēja FK Iecava jaunās futbolistes.

Meitenēm sacensības futbolā 8:8 (ar aizmugures stāvokļa fiksēšanu) notika 2001. gadā dzimušām un jaunākām futbolistēm. Kopumā turnīrā piedalījās 12 komandas no Igaunijas (Pärnu JK, Tabasalu JK, FC Elva, Paide LM Tapa, Põlva FC Lootos, FC Flora), Somijas (VJS Red, VJS White, APU, HyPS, FC Viikingit) un FK Iecava kā vienīgās pārstāves no Latvijas.

 Foto no turnīra spēlēm

Komandas tika sadalītas divās apakšgrupās, un pēc to rezultātiem vēlāk tika izspēlētas pa vienai izslēgšanas spēlei. Turnīra sākums iecavniecēm nepadevās, jo tika piedzīvoti divi zaudējumi - ar 0:1 pret FC Elva un ar tādu pašu rezultātu pret FC Viikingit. Tomēr pēc neizšķirta 0:0 pret VJS White Iecavas meitenes uzsaka uzvaru sēriju, apspēlējot Paide LM Tapa ar 2:1 un FC Flora ar 3:0.

Savā apakšgrupā FK Iecava ierindojas trešajā vietā, kas ļāva aizvadīt izslēgšanas spēli par 5.-6. vietu pret VJS Red. Spēles pamatlaiks beidzās neizšķirti 0:0, tāpēc nācās aizvadīt pēcspēles sitienu sēriju, kur precīzākas izrādījās Iecavas meitenes, svinot uzvaru ar 3:2 un izcīnot piekto vietu.

Par turnīra uzvarētājām šogad kļuva FC Elva.


Informāciju sagatavoja:
FK Iecava