Par Zēnu Futbola festivāla (ZFF) šīsvasaras pēdējā turnīra uzvarētājiem svētdien "Zvejnieku parka" kompleksā Salacgrīvā kļuva SK Babīte jaunie futbolisti, trīs dienas ilgo sacensību noslēgumā paceļot virs galvām C grupas uzvarētāju kausu. Babītes pārstāvji, kuriem šī bija debija ZFF, tādējādi ieguvuši iespēju nākamgad spēkoties jau B grupas sacensībās.

Turnīra noslēdzošā diena sākās ar ceturtās kārtas spēlēm, kurās spēkiem mērojās Jūrmalas SS un AFA Olaine, JDFS Alberts un SK Babīte, kā arī SK Kengaroos un JFA Jelgava.

 Foto no turnīra spēlēm

Tā brīža kopvērtējuma līderi SK Babīte cīņas pret albertiešiem uzsāka ar ļoti azartiskā un skatāmā U-10 komandu spēlē fiksētu 0:0 neizšķirtu, kam sekoja Babītes pārstāvju uzvaras U-11 un U-12 vienību cīņās ar 4:0 un 3:0. Šie rezultāti ļāva SK Babīte puišiem nostiprināties kopvērtējuma pirmajā vietā, kamēr JDFS Alberts no otrās vietas atkāpās uz trešo pozīciju. Kopvērtējuma vicelīderu godā izvirzījās JFA Jelgava, kas izcīnīja trīs uzvaras pār SK Kengaroos no Salaspils – attiecīgi 3:2, 3:0 un 1:0. Tikmēr jūrmalnieku un olainiešu duelī vispirms divas pārliecinošas uzvaras ar 5:0 un 5:1 svinēja Jūrmalas SS futbolisti, bet U-12 komandu cīņā pie graujošas uzvaras ar 8:2 tika AFA Olaine. Tobrīd Olaines klubam visus 12 iegūtos punktus bija atnesusi tieši U-12 vecuma komanda.

Tādējādi pirms noslēdzošās spēļu kārtas SK Babīte ieņēma turnīra tabulas pirmo vietu ar 29 punktiem, JFA Jelgava sekoja ar 24 punktiem, bet JDFS Alberts bija trešie ar 19 punktiem. Ceturto pozīciju ar 15 punktiem ieņēma SK Kengaroos, par trim punktiem mazāk bija AFA Olaine, bet Jūrmalas SS kontā bija septiņi punkti.

Pēdējās, piektās, kārtas pāros tikās JFA Jelgava un Jūrmalas SS, SK Babīte un SK Kengaroos, kā arī JDFS Alberts un AFA Olaine.

Piektās spēļu kārtas ievadā SK Babīte U-10 futbolisti ar 4:2 uzvarēja SK Kengaroos vienaudžus, vēl vairāk pietuvojoties titulam, JFA Jelgava ar 2:1 pārspēja Jūrmalas SS, saglabājot teorētiskas izredzes vēl apsteigt Babītes pārstāvjus turnīra tabulas augšgalā, bet AFA Olaine salīdzinoši negaidīti ar 4:0 apspēlēja JDFS Alberts, iesaistoties cīņā par kopvērtējuma trešo vietu.

U-11 komandu cīņā SK Babīte spēja priekšlaicīgi nodrošināt pirmo vietu turnīrā, cīņā pret salaspiliešiem atspēlējot vienu vārtu deficītu un uzvarot ar 3:1. Paralēlajā mačā otro vietu turnīra tabulā sev garantēja JFA Jelgava, kas uzvarēja Jūrmalas SS vienaudžus ar 1:0. Savukārt JDFS Alberts spēja reabilitēties par iepriekš piedzīvoto zaudējumu un pārspēja olainiešus ar 2:0, tādējādi vēl pirms noslēdzošās spēles kļūstot par turnīra bronzas medaļu ieguvējiem.

Turnīra noslēgumā pēc U-12 vecuma grupas komandu spēlēm kļuva zināms, ka pēdējās divas vietas C grupā ieņēma Jūrmalas SS un SK Kengaroos no Salaspils. Par mata tiesu no piektās vietas ieņemšanas paglābās AFA Olaine, kas spēja panākt 1:1 neizšķirtu mačā ar albertiešiem. Pēdējās divas vietas ieņēmušos klubus nākamās sezonas C grupas turnīrā aizstās citi festivāla jaunpienācēji.

Turnīra rezultāti, kā arī video un foto apskati atrodami mājaslapā www.futbolafestivals.lv.

Kā ziņots, pēc pirmās spēļu dienas kopvērtējuma līderos atradās JFA Jelgava un SK Kengaroos futbolisti, savukārt otrajā kārtā turnīra tabulas pirmo vietu pārņēma SK Babīte.

 Pirmās dienas video apskats

 Otrās dienas video apskats

ZFF pasākumi festivāla gaisotnē uzņem Latvijas labāko bērnu futbola komandu cīņas, bet bērnu vecākiem un ikvienam Salacgrīvas viesim nodrošina plašu izklaides programmu un iespēju kopā ar savām atvasēm pavadīt kvalitatīvu kopīgo un sportisko laiku. ZFF aicina – esi kopā ar savu bērnu sporta pasākumos!

ZFF turnīros sacenšas klubu U-10, U-11 un U-12 vecuma grupu komandas, kas savstarpējās spēlēs savam klubam pelna punktus kopējā ieskaitē. Katru gadu spēcīgākais B un C grupu klubs nopelna iespēju pēc gada spēlēt vienu grupu augstāk, bet pa vājākajam A un B grupu klubam pārceļas uz zemāku grupu.

PAR ZĒNU FUTBOLA FESTIVĀLU

ZFF norisi atbalsta "Fazer", kas bērniem un uzvarētājiem dāvāja gardos "Dumle" saldumus, Latvijas Futbola federācijas oficiālais auto "Peugeot", kas turnīra atraktīvākajiem vecākiem piedāvāja iespēju uz nedēļas nogali iegūt lietošanā jaunāko "Peugeot 2008" automašīnu - atraktīvo, dinamisko un eleganto pilsētas krosoveru - ar pilnu bāku, sporta preču veikala "Komanda" sortiments, kas par īpašām cenām bija iegādājams festivāla norises vietā, "Tallink" sarūpētie atpūtas kruīzi treneriem, "Venden" ūdens visiem festivāla dalībniekiem, "Subway" sagādātās uzkodas, radio "NABA" raidījuma "OLE" sižeti no Salacgrīvas, www.pulsometrs.lv sarūpētie pulsometri komandām un "Labās Balvas" sagādātie apbalvojumi futbolistiem.

ZFF sezona Salacgrīvā startēja no 3. līdz 5. jūnijam ar A grupas turnīru, kurā ceturto gadu pēc kārtas uzvarēja FK Liepāja futbolisti, bet B grupas sacensībās no 17. līdz 19. jūnijam uzvaras laurus plūca Valmieras FK, kas pēc septiņu gadu pārtraukuma ieguva tiesības spēkoties elites grupas konkurencē.

ZFF ir viens no lielākajiem jauniešu futbola turnīriem Baltijā, kā arī vienīgais šāda formāta turnīrs Eiropā, bet Latvijas Futbola federācijas vērtējumā tas ir viens no gada centrālajiem notikumiem pašmāju jaunatnes futbolā. Visi trīs ZFF turnīri tiek rīkoti no piektdienas līdz svētdienai, dodot vecākiem iespēju pavadīt brīvdienas kopā ar saviem bērniem un sniegt viņiem tik ļoti nepieciešamo atbalstu klātienē, kā arī atverot savas durvis ikvienam, kurš jūras malā vēlas baudīt festivāla atmosfēru un aizraujošu bērnu futbolu.


Latvijas Futbola federācija