Ar otrās un trešās kārtas spēlēm sestdien Salacgrīvas "Zvejnieku parka" kompleksā turpinājās Zēnu Futbola festivāla (ZFF) C grupas turnīrs, kura kopvērtējuma līderpozīcijas pārņēmuši festivāla debitanti no SK Babīte kluba. Vasaras noslēdzošajā ZFF turnīrā tiek sadalīta vienīgā ceļazīme uz nākamā gada B grupas sacensībām.

Turnīra otrās dienas rītā norisinājās otrās kārtas mači, kuros tikās SK Kengaroos un JDFS Alberts, AFA Olaine un JFA Jelgava, kā arī Jūrmalas SS un SK Babīte.

 Foto no turnīra spēlēm

Lai arī SK Kengaroos turnīru iepriekš atklāja ar trim uzvarām, bet JDFS Alberts piedzīvoja trīs zaudējumus, komandu savstarpējā duelī situācija apgriezās ar kājām gaisā, jo visās trīs spēlēs pārāki bija JDFS Alberts puiši – attiecīgi 2:1, 1:0 un 3:1. Tas ļāva kopvērtējuma līderos izvirzīties JFA Jelgava, jo pirmajos divos mačos pret olainiešiem tika svinēti panākumi ar 4:1 un 3:0. U-12 komandu cīņā AFA Olaine gan revanšējās, esot pārāka ar 2:0 un sagādājot jelgavniekiem pirmos zaudētos punktus.

Šie rezultāti ļāva kopvērtējuma otrajā vietā izvirzīties C grupas debitantiem SK Babīte, kuri cīņās pret Jūrmalas SS ieguva septiņus punktus, izcīnot uzvaras U-10 un U-11 komandu spēlēs ar 3:0 un 4:2, bet U-12 puišu duelī slēdzot 1:1 mierizlīgumu. Jūrmalas pārstāvjiem šis iznākums atnesa pirmo turnīra punktu. Tādējādi pēc divām spēļu kārtām Jelgavas un Babītes pārstāvjiem bija attiecīgi 15 un 13 punkti, ar deviņiem punktiem sekoja JDFS Alberts un SK Kengaroos, par trim punktiem mazāk bija AFA Olaine, bet jūrmalnieki bija iekrājuši vienu punktu.

Sacensību otrā diena turpinājās ar trešās kārtas dueļiem, kuros laukumā devās SK Babīte un JFA Jelgava, SK Kengaroos un AFA Olaine, kā arī JDFS Alberts un Jūrmalas SS.

Laukumā tiekoties abiem tābrīža kopvērtējuma līderiem, situācija turnīra tabulā krasi mainījās, jo visās trīs SK Babīte un JFA Jelgava savstarpējās spēlēs pie uzvarām tika pirmie. Katrā no mačiem Babītes puiši guva vismaz trīs vārtus - attiecīgi 3:0, 3:2 un 4:1. Citviet arī otrajā dienas kārtā trīs uzvaras izcīnīja JDFS Alberts – smagai 3:2 uzvarai U-10 komandu cīņā sekoja pārliecinoši 5:1 un 6:0 panākumi pārējo divu vecumu savstarpējos mačos. Savukārt SK Kengaroos un AFA Olaine spēlēs vispirms divas uzvaras ar 4:1 izcīnīja salaspilieši, bet U-12 vecuma puišu duelī olainieši bija pārliecinoši labāki ar 8:0. Izceļams, ka pašlaik visus deviņus AFA Olaine iegūtos punktus klubam atnesusi tieši U-12 vecuma komanda.

Līdz ar to pēc turnīra otrās dienas kopvērtējuma pirmo vietu ar 22 punktiem ieņem SK Babīte, bet uz otro pozīciju ar 18 punktiem pakāpušies JDFS Alberts pārstāvji. JFA Jelgava un SK Kengaroos seko ar 15 punktiem, AFA Olaine kontā ir deviņi punkti, bet Jūrmalas SS – viens iegūts punkts.

Operatīviem turnīra rezultātiem, kā arī video un foto apskatiem iespējams sekot līdzi mājaslapā www.futbolafestivals.lv.

Sacensību noslēdzošās divas spēļu kārtas norisināsies svētdien.

Kā ziņots, pēc pirmās spēļu dienas kopvērtējuma līderos atradās JFA Jelgava un SK Kengaroos futbolisti.

 Pirmās dienas video apskats

ZFF pasākumi festivāla gaisotnē uzņem Latvijas labāko bērnu futbola komandu cīņas, bet bērnu vecākiem un ikvienam Salacgrīvas viesim nodrošina plašu izklaides programmu un iespēju kopā ar savām atvasēm pavadīt kvalitatīvu kopīgo un sportisko laiku. ZFF aicina – esi kopā ar savu bērnu sporta pasākumos!

ZFF turnīros sacenšas klubu U-10, U-11 un U-12 vecuma grupu komandas, kas savstarpējās spēlēs savam klubam pelna punktus kopējā ieskaitē. Katru gadu spēcīgākais B un C grupu klubs nopelna iespēju pēc gada spēlēt vienu grupu augstāk, bet pa vājākajam A un B grupu klubam pārceļas uz zemāku grupu.

PAR ZĒNU FUTBOLA FESTIVĀLU

ZFF norisi atbalsta "Fazer", kas bērniem un uzvarētājiem dāvā gardos "Dumle" saldumus, Latvijas Futbola federācijas oficiālais auto "Peugeot", kas turnīra atraktīvākajiem vecākiem piedāvā iespēju uz nedēļas nogali iegūt lietošanā jaunāko "Peugeot 2008" automašīnu - atraktīvo, dinamisko un eleganto pilsētas krosoveru - ar pilnu bāku, sporta preču veikala "Komanda" sortiments, kas par īpašām cenām būs iegādājams festivāla norises vietā,"Tallink" sarūpētie atpūtas kruīzi treneriem, "Venden" ūdens visiem festivāla dalībniekiem, "Subway" sagādātās uzkodas, radio "NABA" raidījuma "OLE" sižeti no Salacgrīvas, www.pulsometrs.lv sarūpētie pulsometri komandām un "Labās Balvas" sagādātie apbalvojumi futbolistiem.

ZFF sezona Salacgrīvā startēja no 3. līdz 5. jūnijam ar A grupas turnīru, kurā ceturto gadu pēc kārtas uzvarēja FK Liepāja futbolisti, bet B grupas sacensībās no 17. līdz 19. jūnijam uzvaras laurus plūca Valmieras FK, kas pēc septiņu gadu pārtraukuma ieguva tiesības spēkoties elites grupas konkurencē.

ZFF ir viens no lielākajiem jauniešu futbola turnīriem Baltijā, kā arī vienīgais šāda formāta turnīrs Eiropā, bet Latvijas Futbola federācijas vērtējumā tas ir viens no gada centrālajiem notikumiem pašmāju jaunatnes futbolā. Visi trīs ZFF turnīri tiek rīkoti no piektdienas līdz svētdienai, dodot vecākiem iespēju pavadīt brīvdienas kopā ar saviem bērniem un sniegt viņiem tik ļoti nepieciešamo atbalstu klātienē, kā arī atverot savas durvis ikvienam, kurš jūras malā vēlas baudīt festivāla atmosfēru un aizraujošu bērnu futbolu.


Latvijas Futbola federācija