Piektdien "Zvejnieku parka" komplekss Salacgrīvā uzņēma šīgada noslēdzošā Zēnu Futbola festivāla (ZFF) turnīra pirmās kārtas spēles. Cīņas C grupā uzsāka sešu Latvijas klubu bērnu komandas trīs vecuma grupās, spēkojoties par vienīgo ceļazīmi uz nākamā gada B grupas sacensībām. Pēc pirmās spēļu kārtas kopvērtējuma līderi ir JFA Jelgava un SK Kengaroos komandas, kas pagaidām cīnās ar 100% uzvaru bilanci.

Pirmās kārtas mačos trīs laukumos tikās JFA Jelgava un JDFS Alberts, SK Kengaroos un Jūrmalas SS, kā arī SK Babīte un AFA Olaine jaunie futbolisti.

 Foto no pirmās dienas spēlēm

JFA Jelgava, kas pēc pērn ieņemtās pēdējās vietas B grupā šogad sacenšas C grupas turnīrā, mačos pret JDFS Alberts puišiem tika pie trim uzvarām, katrā no tām gūstot vismaz trīs vārtus – kamēr jaunākajā grupā tika svinēts smags panākums ar rezultātu 4:3, abās pārējās sekoja mazliet pārliecinošākas uzvaras ar attiecīgi 4:2 un 3:0. Līdzīgi pārliecinoši turnīru atklāja arī Salaspils pārstāvji SK Kengaroos, kas vispirms nodemonstrēja fantastisku atspēlēšanos U-10 grupas cīņā pret Jūrmalas SS, atspēlējot trīs vārtu deficītu un uzvarot ar 4:3, bet vēlāk pārējās divās vecuma grupu cīņās tika pie trim punktiem ar 5:2 un 5:0 uzvarām.

Tikmēr abu C grupas debitantu SK Babīte un AFA Olaine duelī vispirms pārliecinošāki bija pirmie, tiekot pie uzvarām divās jaunākajās grupās ar attiecīgi 2:1 un 4:1, tomēr U-12 komandu spēlē olainieši reabilitējās, svinot panākumu ar rezultātu 2:1.

Operatīviem turnīra rezultātiem, kā arī video un foto apskatiem iespējams sekot līdzi mājaslapā www.futbolafestivals.lv.

Sacensību pirmā diena, kas tika pavadīta saulainos un ļoti vasarīgos apstākļos, noslēdzās ar atklāšanas ceremoniju, kurā ZFF karogu mastā uzvilka abu C grupas debitantu pārstāvji, un tradicionālo deviņu metro soda sitienu konkursu.

Turnīrs turpināsies sestdien ar nākamajām divām spēļu kārtām, bet noslēdzošās divas spēļu kārtas norisināsies svētdien.

ZFF pasākumi festivāla gaisotnē uzņem Latvijas labāko bērnu futbola komandu cīņas, bet bērnu vecākiem un ikvienam Salacgrīvas viesim nodrošina plašu izklaides programmu un iespēju kopā ar savām atvasēm pavadīt kvalitatīvu kopīgo un sportisko laiku. ZFF aicina – esi kopā ar savu bērnu sporta pasākumos!

ZFF turnīros sacenšas klubu U-10, U-11 un U-12 vecuma grupu komandas, kas savstarpējās spēlēs savam klubam pelna punktus kopējā ieskaitē. Katru gadu spēcīgākais B un C grupu klubs nopelna iespēju pēc gada spēlēt vienu grupu augstāk, bet pa vājākajam A un B grupu klubam pārceļas uz zemāku grupu.

PAR ZĒNU FUTBOLA FESTIVĀLU

ZFF norisi atbalsta "Fazer", kas bērniem un uzvarētājiem dāvā gardos "Dumle" saldumus, Latvijas Futbola federācijas oficiālais auto "Peugeot", kas turnīra atraktīvākajiem vecākiem piedāvā iespēju uz nedēļas nogali iegūt lietošanā jaunāko "Peugeot 2008" automašīnu - atraktīvo, dinamisko un eleganto pilsētas krosoveru - ar pilnu bāku, sporta preču veikala "Komanda" sortiments, kas par īpašām cenām būs iegādājams festivāla norises vietā,"Tallink" sarūpētie atpūtas kruīzi treneriem, "Venden" ūdens visiem festivāla dalībniekiem, "Subway" sagādātās uzkodas, radio "NABA" raidījuma "OLE" sižeti no Salacgrīvas, www.pulsometrs.lv sarūpētie pulsometri komandām un "Labās Balvas" sagādātie apbalvojumi futbolistiem.

ZFF sezona Salacgrīvā startēja no 3. līdz 5. jūnijam ar A grupas turnīru, kurā ceturto gadu pēc kārtas uzvarēja FK Liepāja futbolisti, bet B grupas sacensībās no 17. līdz 19. jūnijam uzvaras laurus plūca Valmieras FK, kas pēc septiņu gadu pārtraukuma ieguva tiesības spēkoties elites grupas konkurencē.

ZFF ir viens no lielākajiem jauniešu futbola turnīriem Baltijā, kā arī vienīgais šāda formāta turnīrs Eiropā, bet Latvijas Futbola federācijas vērtējumā tas ir viens no gada centrālajiem notikumiem pašmāju jaunatnes futbolā. Visi trīs ZFF turnīri tiek rīkoti no piektdienas līdz svētdienai, dodot vecākiem iespēju pavadīt brīvdienas kopā ar saviem bērniem un sniegt viņiem tik ļoti nepieciešamo atbalstu klātienē, kā arī atverot savas durvis ikvienam, kurš jūras malā vēlas baudīt festivāla atmosfēru un aizraujošu bērnu futbolu.


Latvijas Futbola federācija