Ar svinīgo apliecību saņemšanu līdz ar jūnija izskaņu noslēdzies pirmais Latvijas Futbola federācijas (LFF) jaunieviestās futbola organizācijas vadības izglītības programmas kurss, kura dalībnieki profesionālu nozares speciālistu vadībā varēja izkopt savas futbola organizācijas vadības iemaņas. Programmu LFF realizē sadarbībā ar Latvijas Treneru tālākizglītības centru (LTTC).

Futbola organizācijas vadības izglītības programma kā pilotprojekts šogad tika piedāvāta pirmoreiz, tajā aicinot savas prasmes bagātināt kā LFF reģionālo futbola centru vadītājiem, tā arī LFF darbiniekiem, futbola akadēmiju vadītājiem un Latvijas pirmā līmeņa futbola klubu vadītājiem. LFF dalībai programmā uzrunāja visas pašmāju futbola akadēmijas un Virslīgas čempionāta klubus, kā rezultātā programmas pirmā gada apmācībās piedalījās 22 Latvijas futbola vides cilvēki.

"LFF un LTTC uzsāktais kopdarbs šādas programmas nodrošināšanā ir būtisks un nepieciešams. LFF vārdā paužu prieku gan par organizatoru kvalitatīvo darbu, gan par aktīvo programmas dalībnieku iesaisti. Mums visiem šis bija liels izaicinājums, kas sniedzis nelokāmu pārliecību par nepieciešamību šādu izglītības programmu turpināt un attīstīt tālāk. Ar dalībniekiem un pasniedzējiem diskutēsim par ceļiem, kā programmu pilnveidot un tās nākamo kursu padarīt vēl pilnīgāku," izceļ LFF izpilddirektors Edgars Pukinsks.

"Programmas dalībnieki ir ieguvuši plašu klāstu jaunu zināšanu un citu skatupunktu uz futbola dzīves darboņu ikdienu. Šīs bija ļoti saturiskas un interesantas mācību dienas, kas katram no programmas dalībniekiem devis ko pieredzi un zināšanas bagātinošu," piebilst LTTC valdes priekšsēdētāja Signe Luika.

 Foto no izlaiduma

Ar šo programmu LFF vēlas nodrošināt kvalitatīvu tās dalībnieku izglītošanu līderības un sporta organizācijas vadības jautājumos, tādējādi veicinot futbola organizāciju attīstību. Dalība programmā piedāvāja attiecīgajās jomās atzītu profesionāļu vadībā apgūt sporta organizācijas dibināšanu un vadīšanu, sporta tiesības, vadības psiholoģiju, tirgzinības, finanšu vadību, sabiedriskās attiecības un futbola vēsturi/kultūru. Starp izglītības programmas nodarbību lektoriem bija tādi savu jomu profesionāļi kā Biruta Luika, Roberts Ginters, Juris Baumanis, Ilze Āķe-Vīksne, Dainis Kazakevičs, Natālija Dieviņa un Gudrīte Daukste.


Latvijas Futbola federācija