Latvijas Jaunatnes futbola čempionāta jaunāko grupu (U-14 un U-13) sacensību apskats un galvenās aktualitātes.

ELITES GRUPA | U-14 (2002. DZIMŠANAS GADS)

Pārliecinoša kopvērtējuma līdere turnīrā ir BFC Daugavpils, kas bez zaudējumiem ir visos deviņos līdz šim aizvadītajos mačos. Tajos daugavpilieši tikai vienreiz laukumu atstājuši bez uzvaras, cīnoties neizšķirti 1:1 ar Šitika Futbola skolu. Arī šīs komandas pārstāvji sacensībās joprojām ir bez zaudējumiem, tomēr tai aiz muguras ir tikai sešas spēles. Ar šo klubu pārstāvjiem par godalgām aktīvi cīnās arī FS METTA pārstāvji, bet mazliet nopakaļus seko FK Tukums-2000/TSS, SK Super Nova un Rīgas Futbola skola. No desmit turnīra dalībniecēm bez punktiem pagaidām ir vienīgi JFA Jelgava. Jūlija mēnesī šajā konkurencē paredzētas vien četras spēles, bet sezona ar lielu aktivitāti atsāksies augustā.

ELITES GRUPA | U-13 (2003. DZIMŠANAS GADS) A APAKŠGRUPA

Arī šajā konkurencē jūlijā gaidāmas vien pāris spēles, bet pirms gaidāmā spēļu pārtraukuma kopvērtējuma augšgalā atrodas BFC Daugavpils, FS METTA un SK Super Nova komandas, kuras pašlaik šķir tikai viens punkts. Labākie rezultāti arī šajā vecuma grupā pašlaik ir daugavpiliešiem, kuri astoņās cīņās ir bez zaudētām spēlēm. Vismaz viens punkts šajā konkurencē ir visām astoņām sacensību dalībniecēm.

ELITES GRUPA | U-13 (2003. DZIMŠANAS GADS) B APAKŠGRUPA

Deviņu komandu sacensībās vairs nav nevienas, kas būtu izvairījusies no zaudējumiem, kā arī nav tādu vienību, kas nebūtu tikušas pie vismaz viena kopvērtējuma punkta. Ar 27 punktiem desmit mačos pirmo vietu ieņem FS METTA puiši, kuriem piecu punktu atstatumā seko FK Liepāja jaunie futbolisti. Vēl par attiecīgi diviem un trim punktiem atpaliek Šitika Futbola skolas un FK Tukums-2000/TSS pārstāvji.

ATTĪSTĪBAS GRUPA | U-14 (2002. DZIMŠANAS GADS) A APAKŠGRUPA

Pirms jūlija mēneša pārtraukuma, kura ietvaros grupā paredzēti tikai divi mači, līderu godu dala FS METTA un JFC Skonto komandas. Abas septiņos mačos tikušas pie maksimāli iespējamā 21 punkta, tāpēc paredzams, ka grupas uzvarētāju likteni lielā mērā izšķirs abu vienību vēl tikai gaidāmās savstarpējās spēles. Tuvākie līderu sekotāji pašlaik ir FK Dinamo Rīga puiši, kuri deviņās spēlēs savākuši 19 punktus.

ATTĪSTĪBAS GRUPA | U-14 (2002. DZIMŠANAS GADS) B APAKŠGRUPA

Pārliecinoši labākā šīs grupas komandas ir FK Lielupe/AFA Olaine, kas iekrājusi astoņas uzvaras un vienu neizšķirtu. Viņiem vienīgos punktus atņēmuši Grobiņas SC/KFC futbolisti (neizšķirts 1:1), kuri ar septiņiem aizvadītiem mačiem seko jau 12 punktu atstatumā. Tāds pats punktu skaits ir arī Mārupes SC futbolistiem. Atšķirībā no citām grupām, šajā jūlijs būs spēlēm salīdzinoši bagāts, ja komandām paredzēts aizvadīt septiņus mačus.

ATTĪSTĪBAS GRUPA | U-13 (2003. DZIMŠANAS GADS) A APAKŠGRUPA

Kopvērtējuma tabulas pirmās vietas ieņem SK Super Nova un SK Kengaroos komandas, kuras iekrājušas attiecīgi 22 punktus astoņās spēlēs un 18 punktus sešos mačos. Ar 13 punktiem šīm vienībām seko abas Rīgas Futbola skolas komandas.

ATTĪSTĪBAS GRUPA | U-13 (2003. DZIMŠANAS GADS) B APAKŠGRUPA

Pieci panākumi piecos mačos Madonas BJSS padara par šābrīža kopvērtējuma līderi, bet identisks punktu skaits ir arī Rēzeknes FA-2 komandas futbolistiem, kuri gan aizvadījuši par vienu spēli vairāk. Desmit punkti attiecīgi sešās un septiņās cīņās ir Jēkabpils SS un Vidzemes FC vienībām.

ATTĪSTĪBAS GRUPA | U-13 (2003. DZIMŠANAS GADS) C APAKŠGRUPA

Noslēdzošās jūnija spēles un pēdējos mačus pirms jūlija pārtraukuma šīs grupas kopvērtējuma pirmajā vietā sagaida FK Ventspils OC jaunie censoņi, kuri tikuši pie panākuma katrā no sešām līdzšinējām cīņām. Par divu punktu tiesu no ventspilniekiem atpaliek Saldus SS/Brocēnu NBJSS un FK Spartaks/JSS komandas. Šajā konkurencē punkti ir visām astoņām sacensību dalībniecēm.


Šosezon Latvijas Jaunatnes čempionātā piecās vecuma grupās startē vairāk nekā 120 komandas, kas pārstāv teju 40 Latvijas futbola klubus un organizācijas. Sacensības norisinās divās grupās – Elites un Attīstības. Latvijas Jaunatnes čempionāts tiek organizēts ar mērķi paaugstināt Latvijas jaunatnes komandu un spēlētāju meistarību, uzlabot spēļu kvalitāti, jaunu komandu izveidošanu un veicināt Latvijas jaunatnes izlašu spēlētāju atlasi. Čempionāts notiek no 1. aprīļa līdz 4. jūlijam un no 29. jūlija līdz 1. novembrim.


Latvijas Futbola federācija