No 1. līdz 3. jūlijam Valmierā – Vidzemes Olimpiskajā centrā un Valmieras FK bāzē – norisināsies Latvijas IV Olimpiādes sacensības futbolā ar astoņu vīriešu un četru sieviešu komandu dalību.

Sacensībās piedalīsies republikas nozīmes pilsētu un novadu komandas, kas tiesības piedalīties Olimpiādes futbolā turnīrā nopelnīja reģionālajās atlases sacensībās. Vīriešu turnīrā komandu sastāvos var spēlēt 1993.-2000. dzimšanas gada puiši (pieteikumā var iekļaut arī maksimums trīs spēlētājus, kuri dzimuši pirms 1993. gada), bet sieviešu turnīrā – 2000. gadā dzimušās un vecākas futbolistes.

Vīriešu turnīrā par Olimpiādes godalgām spēkosies futbolisti no Valmieras, Babītes novada, Balvu novada, Liepājas, Daugavpils, Jelgavas, Rēzeknes un Rīgas, kas trīs dienu garumā aizvadīs kopumā 12 spēles.

Sieviešu sacensībās spēkiem mērosies Liepājas, Rēzeknes, Rīgas un Olaines novada futbolistes, kas trīs dienu garumā tiksies kopumā sešos mačos.

spēļu kalendārs un rezultāti

Latvijas IV Olimpiādē tiks aizvadītas sacensības 26 olimpiskajos vasaras sporta veidos, savukārt kā izvēles sporta veidu, kas nav olimpisko sacensību programmā, Valmiera ir izvēlējusies iekļaut florbolu. Olimpiādes sacensības Valmierā un citās Latvijas pilsētās notiks no 1. līdz 3. jūlijam.

Plašāka informācija par Latvijas IV Olimpiādi


Latvijas Futbola federācija